Ak Parti Kütahya Danışma Meclisi Toplantısı

Kütahya - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Tekrar bu milleti eskisi gibi idare etmeyi hayal edenler var. Bu ülkenin gelirlerini, faizlerini kendi cebinde biriktirmeyi planlayanlar var" dedi.

Soylu, Hisarcık ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen "AK Parti Kütahya Danışma Meclisi Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin yaklaşık 300 yıl gerileme devri yaşamasının ardından son 10 yılda atağa kalktığını söyledi.

Kendisinin bu 10 yıllık süreçteki kalkınmaya fazla bir katkı sunamadığını dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Ergenekon, Ayışığı, İrtica Eylem Planı ile 'hesabınızı ve gününüzü size göstereceğiz' dediler. Rahmetli Menderes'i hedef gösterip 'Ey Tayyip Erdoğan. Sonunun Menderes'e benzemesini istemiyorsan adımlarını bizim istediğimiz gibi atacaksın' denildi. Bu halk yüzde 34, yüzde 47 ve yüzde 50 ile ona sahip çıktı. 'Hayır, bu sefer sizin isteğiniz olmayacak' diyen millet, iradesi ve gücünü ortaya koydu."

Türkiye'nin, geleceğini planlamaya çalıştığını ve zengin ülkeler arasında yerini alacağını anlatan Soylu, ülkenin yükselme dönemine girdiğini ifade etti.

Soylu, orta alt gelirli ülkeler grubundan orta yüksek gelirli ülkeler grubuna geçen Türkiye'nin, 2015 yılında da yüksek gelirli ülkeler arasında yer alacağını belirtti.

Dün önünü göremeyen Türkiye'nin, bugün geleceğini planlamaya çalıştığına dikkati çeken Soylu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin durumunu, üç katlı yeni inşa edilen bir eve benzetiyorum. AK Parti, bu evi her şeyiyle donattı. Şimdi dışarıda bir dozer, elinde balyoz olan zabıtalar var. Ülkede bir sıkıntı olmasını bekleyip dozerle bu evi, içindeki huzuru, müreffeh yaşamı milletin başına geçirmeyi planlayanlar var. Tekrar bu milleti eskisi gibi idare etmeyi hayal edenler var. Bu ülkenin gelirlerini, faizlerini kendi cebinde biriktirmeyi planlayanlar var. Şimdiki sorumluluğumuz dünden daha fazladır."

Toplantıya, AK Parti Kütahya milletvekilleri İdris Bal ve Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, ilçe belediye başkanları ile partinin il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileri katıldı.

Kaynak: AA