Adıyaman'dan Kısa Kısa

Adıyaman - Gölbaşı Kaymakamı Ali Edip Budan, Kaymakamlığa hibe yoluyla yeni bir makam aracı alındığını söyledi.

Kaymakam Budan, gazetecilere yaptığı açıklamada, son iki yıl içerisinde Maliyeden herhangi bir harcama yapmadan Kaymakamlık araç parkını zenginleştirmeye devam ettiklerini söyledi.

İlçenin sorunlarının halledlmesi, huzur ve refahı için çalıştıklarını belirten Budan, "Kaymakamlığımıza bir makam aracı hibe edildi. Hibe edilen araçlarla işlerimiz daha kolaylaştı. Bu araçları ilçe Kaymakamlığımıza kazandıran SANKO Tekstil İşletmelerine, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na ve Güven Al Gaz firmasına ilçem adına teşekkür ediyorum" diye konuştu.

-Gölbaşı’nda Okul Öncesi Eğitim Şenliğ başladı

Gölbaşı’nda Okul Öncesi Eğitim Şenliği düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 14 okulun anasınıflarında eğitim gören 350 öğrenci kortej eşliğinde Hükümet Konağı önünden, Turan Özdemir Caddesi’ni takip ederek Gazi İlkokulu’na kadar yürüdü. Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, okul müdürleri, öğretmenler, velilerin de yer aldığı yürüyüş renkli görüntülere sahne oldu.

Özduman, çocukların hayatları boyunca başarılı ve özgüven içinde yaşamaları için okul öncesi eğitime ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Çocukların kişiliklerinin gelişmesinde okul öncesi eğitimin önemli bir rolü olduğunu ifade eden Özduman, bu amaçla öğrencilerin yıl boyunca öğrendikleri bilgileri kortej yürüyüşüyle halka aktardıklarını kaydetti.

-Kahta'da okullar arası bilgi yarışması

Kahta’da okullar arası bilgi yarışmasında düzenlendi.

Kahta Kültür Merkezinde 42 okulun katıldığı okullar arası bilgi yarışmasında Kahta Göçeri ilköğretim okulu birinci oldu.

Yarışma sonunda İlçe Kaymakamı Metin Esen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Alkayış yarışmaya katılan tüm öğrencileri ve onları hazırlayan idareci ve öğretmenleri tebrik etti.

Kaynak: AA