Salihli'de, Gölete 6 Bin Alabalık

Manisa - Olta Balıkçılığı Federasyonu , Salihli’ye bağlı Adala beldesi Demirköprü Barajı göletine 6 bin alabalık yavrusu bıraktı.

Ege Bölgesi’nde olta balıkçılığının yoğun olarak yapıldığını belirten OBAF Başkanı İsmail Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, özellikle Demirköprü Barajı'nın barındırdığı çeşit nedeniyle uzun yıllardır olta balıkçılarının yoğun ilgi gösterdiği bir yer olduğunu söyledi.

Balıkların bırakıldığı yerin çok özel olduğunu ifade eden Atalay, "Çünkü burası Demirköprü Barajı setinin altındaki kaynaktan beslenen küçük bir deredir. Bolu Yedigöller’de ne varsa, şu an burada da o var. Olta balıkçılarına hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Doğal güzelliklere sahip bölgenin amatör olta balıkçılığına da çok elverişli bir yer olduğunu ifade eden Adala Belediye Başkanı Ferayi Arslan da şu bilgileri verdi:

"Demirköprü Baraj Gölü ve Adala Hermos Kanyonu’nda sazan, sudak, yayın balıkları olta balıkçıları tarafından rağbet görmektedir. Soğuk Su Vadisi’nde yıllardır boşa akan su, belediyemiz tarafından önüne bent ve sulama ağzı yapılarak gölet haline getirilmiştir. Meydana gelen bu gölet alabalığın doğal olarak yaşamasına ve üremesine çok elverişlidir. Bugün buraya 6 bin adet alabalık yavrusu bırakıldı. Kısa bir süre sonra doğada doğal olarak büyüyen ve çoğalan alabalık amatör olta balıkçılığı yapan doğa severlerle güzel bir avlak olacaktır. Bu alanda braket, serpme ve ağ ile avlanma olmayacaktır.”

Kaynak: AA