OBS'de Kurayla Arsa Tahsisi

Gaziantep - Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin 11 milyon metrekare alana sahip 5. bölgesinde kurayla arsa tahsisi yapılacağı bildirildi.

Gaziantep OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin sektöründe lider birçok markasının yer aldığı Gaziantep OSB'nin Türkiye'nin ilk kurulan OSB'lerinden olduğunu belirtti.

İlk arsa tahsisinin 1972 yılında yapıldığı OSB'nin 24 milyon metrekarelik 4 kısımdan oluştuğunu ifade eden Nakıboğlu, tamamen dolu olan 4 kısımda aktif 790 firmanın faaliyet gösterdiğini, 5'inci bölgenin de tamamlanmasıyla 35 milyon metrekarelik alana ulaşarak Türkiye'nin en büyük OSB'si olacaklarını kaydetti.

En az 10 bin, en fazla 50 bin metrekarelik arsaların 360 yatırımcıya tahsis edileceğini belirten Nakıboğlu, arsa tahsislerinin kurayla yapılacağını bildirdi.

Nakıboğlu, şunları belirtti:

"27 Mayıs'ta yapacağımız kura çekimiyle Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayacağız. 11 milyon metrekare alana kurulacak olan 5. bölgenin arsa tahsisini kura ile yapacağız. Bu sayede herkes şansıyla arsa sahibi olacak. 11 milyon metrekarelik alanın yaklaşık 3,5 milyon metrekaresini sosyal alan, otopark gibi uygulamalara ayırdık. 5. bölgede parseller daha küçük tutularak daha çok yatırımcının yararlanmasına olanak sağlanacak. Yaklaşık 360 firmaya kurayla arsa tahsisi yapacağız. Arsa dağıtım çalışmalarının tamamlanması sonrası haziran ayı içerisinde ise altyapı çalışmalarına başlayacağız."

-Çalışan sayısı yarı yarıya artacak-

Halihazırda OSB'de aylık 270 milyon kilovat saat elektik ve 30 milyon metreküp doğal gaz tüketildiğini bildiren Nakıboğlu, "100 bin olan çalışan sayımız 5. bölgenin tamamlanmasıyla 150 bini bulacağını tahmin ediyoruz. 5. bölge bile şu an talebi karşılamıyor. Bir çok talebi geri çevirmek zorunda kaldık. Her sektörden 4 kat talep aldık. Bu talep fazlalığı nedeniyle 6. bölge için çalışma yapmak gündemimizde" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA