Lösev, Kastamonu’da Panel Düzenledi

Lösemili Çocuklar Vakfı Kastamonu İl Temsilciliği tarafından Kastamonu’da Lösemi ve kansere dikkat çekmek için panel düzenlendi.

Lösev, Kastamonu’da Panel Düzenledi
Lösemili Çocuklar Vakfı (Lösev) tarafından 12. Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası’nda panel düzenlendi.

Panele Kastamonu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Arife Kasım, Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesinde görevli Çocuk Sağlığı Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Coşkun Saf, İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Nermin Mutlu ve Lösev Sosyal Hizmetler Uzmanı Sosyolog Begüm Çayırcı konuşmacı olarak katıldı.

Ayrıca Kastamonu’dan çok sayıda kanserli ve lösemili aile panele iştirak etti.

Lösev Sosyal Hizmetler Uzmanı Sosyolog Begüm Çayırcı, 1998 yılında Lösemili çocukları tedavi amacıyla kurulmuş olan Lösev’in tamamen bağış prensibi ile birçok başarıya imza attığını belirterek, Vakfa kayıtlı yaklaşık olarak 13 bin kanser hastası çocuğa destek verdiğini söyledi.

Çayırcı, “Lösemi tedavi süreci oldukça pahalı bir süreçtir, Sosyal Güvenlik kurumu bu tedavi ücretlerinin sadece bir kısmını karşılamaktadır ve karşıladığı bu kısımda da gecikmeler yaşanmaktadır. Biz vakıf olarak hem tedavide gerekli olan ilaçları hem de hastanın tedavi sürecindeki eksiklerini imkanlarımız dahilinde karşılıyoruz. Ancak vakfımız halk arasındaki adı imece olan tamamen bağış ve yardımlaşma üzerine kurulmuştur. Sizlerinde aramızda gönüllü üye olarak bulunmanızla daha fazla lösemi hastasına yardım götürebiliriz” dedi.

Çayırca, Lösemi çocukların normal hayatta yaşadıkları sorunlara değinerek “Aileler okullarda çocuklarının maske takmış bir çocuğun yanında oturmasını istemiyor. Takılma sebebi tamamen hasta çocuğumuzun mikrop kapmasını engellemek amaçlı olan bu maske bile bir bulaşıcı hastalık tehlikesi olarak görülebiliyor. Toplumumuzu bilinçlendirmemiz gerekmektedir” diye konuştu.

Diğer panelistlerde konuları hakkında açıklamalarda bulunmasının ardından program sona erdi.
Kaynak: İHA