Keçiörenliler Haydi Spora

Sağlıklı yaşam için spor yapmanın önemine dikkat çekmek isteyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, düzenlediği “Haydi Spora” adlı etkinlikte vatandaşlar ile birlikte yürüdü.

Keçiörenliler Haydi Spora
Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ve eşi Hatice Ak, Keçiörenli vatandaşlar ile birlikte sabah yürüyüşü ve sporu yaptı. Aliya İzzetbegoviç Parkı’nda başlayan yürüyüş Botanik Parkı’ndaki Teleferik durağında sona erdi. Pazar sabahı gerçekleştirilen etkinliğe Keçiörenli vatandaşlar büyük ilgi gösterirken, eşofmanlarını giyen çok sayıda vatandaş Başkan Ak ile birlikte yürüyüşe katıldı.

Yürüyenler arasında gençlerin ve çocukların sayıca fazlalığı, yeni neslin spora duyarlılığının daha fazla olduğunun kanıtıydı. Yürüyüşün ardından beden eğitimi öğretmeni eşliğinde kültür fizik hareketleri yapıldı. Keçiören Belediyesi, etkinliğe katılan bütün Keçiörenlilere sağlıklı beslenmenin simgesi olan portakal suyu ikram etti.

Spor yapmanın önemine ve obezite tehlikesine dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, “Sporu seven herkese, hepinize teşekkür ediyoruz. Burası yürüyüş için güzel bir alan. 7’den 77’ye bütün Keçiörenliler spor yapmalı. Sporu hayatınızdan çıkarmayın” dedi

Sporu eğitimin bir parçası olarak gördüklerini söyleyen Başkan Ak, “İçinde spor yoksa o eğitim, eğitim değildir. Sporun ahlakını benimsemeliyiz. Spor sayesinde hem bedenimizi hem de ruhumuzu eğitiyoruz” diye konuştu.

Başkan Ak, Keçiören’de yapılan yürüyüş ve koşu alanlarının vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü ifade ederken, spor ve kültür merkezleri ile yaşam merkezlerinin de Keçiörenlilere daha fazla spor yapma imkanı sunduğunu dile getirdi. Günlük egzersiz ve yürüyüşün artmasıyla sağlık problemlerinin azaldığını vurgulayan Başkan Ak, “Bu tür aktivitelerle vatandaşlarımızın daha fazla yürümesini sağlıklı bir yaşama sahip olmaları için bilinçlenmelerini sağlıyoruz. Gün içinde asansöre ve araçlara daha az binmeyi her zaman teşvik etmeliyiz. Günümüzde birçok hastalığın temelinde hareketsiz bir yaşam var. Bu konuda farkındalık oluşturmak için farklı etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğiz” dedi.

Yürüyüş sonunda Başkan Ak Keçiörenli vatandaşlar ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kaynak: İHA