İzmir'de Kadına Şiddet İddiası

İzmir - Karabağlar ilçesinde eşinin üzerine kaynar su döktüğünü iddia eden 27 yaşındaki kadın, kaldırıldığı hastanede 3. derece yanık teşhisiyle yoğun bakıma alındı.

İddiaya göre, Limontepe semtinde önceki gün yaşanan olayda M. G, ayrılmak istediğini söyleyen eşi Şeyda Gökçe'nin üzerine uyuduğu sırada kaynar su döktü. Yüzünde 3. derece yanık oluşan Gökçe, davacı olmayacağını söylerek eşinin kendisini hastaneye götürmesini sağladı.

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanık ünitesinde yoğun bakıma alınan genç kadının hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

Olaydan sonra polise teslim olan M.G, ifadesinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

-"Mahkeme aşamasında barışmışlardı"

Olayla ilgili evinde gazeteciler açıklama yapan Gökçe'nin annesi Mürüvvet Kaplan, M.G'nin çalışmadığını, kızını zorla çalışmaya zorladığını ileri sürerek, kızının üzerine kaynar su döken M.G'nin bu sırada yumrukla da darp ettiğini ve boğmaya çalıştığını iddia etti.

Kaplan kızının 6 yıl önce tanıştığı ve 2 yıldır da evli olduğu kocasından sürekli şiddet gördüğünü ileri sürerek şöyle konuştu:

"Geçen yıl da kızım eşinden ciddi şiddet görmüştü. Mahkeme sürecinde kocası kızımın gönlünü yeniden yapınca tekrar birlikte yaşamaya başladılar. Şikayetini geri aldığı için de hakim M.G'ye verilen cezayı 5 yıl içinde bir daha suç işlememesi şartıyla erteledi. Bu şiddet hadiseleri devam ettiği için de olaydan 3 gün önce kızım ayrılma kararı aldığını kocasına iletmiş. Ancak bir şekilde sevgi sözcükleri ve mesajları atan M.G, kızımla tekrar yakınlaşma sağlamış. Haşlandığı gecenin sabahında ise hiçbir şey olmayacakmış gibi kızıma attığı sevgi sözcükleri içerin cep telefonu mesajlarını gördüm. Ancak gece geldiğinde böyle bir olayla karşılaştı. Kızımın hayati tehlikesi devam ediyor. Bu sefer en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz."

Kızının önceki eşinden olan 7 ve 8 yaşındaki iki çocuğunun da M.G'nin şiddetine maruz kaldığını öne süren Kaplan, bununla ilgili de adli tıp raporu aldıklarını ve şikayetçi olduklarını kaydetti.

Şeyda Gökçe'nin 17 yaşında evlendiği ilk eşinden de yine şiddet gördüğü için boşandığı, daha sonra bir giyim mağazasında birlikte çalıştığı M.G ile evlendiği belirtildi.

Kaynak: AA