Giresun Dergisi 27. Yaşını Kutladı

Giresun Dergisi’nin 27. kuruluş yıldönümü galası Kartal’da gerçekleştirildi.

Galaya, Giresunlu çok sayıda siyasetçi, işadamı, gazeteci ve akademisyen katıldı.

Giresun Dergisi’nin 27. yılı ve 300. sayısı nedeniyle yapılan gala Kartal Titanik Otel’in sahibi Muzaffer Aygün’ün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Sunuculuğunu Giresunlu gazeteci ve televizyoncu Haldun Domaç’ın yaptığı galaya, CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi, İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, Giresun Dergisi’nin kurucusu Av. Murat Toker, Giresun Dergisi Sahibi Remzi Mamaşoğlu, Gazeteci Hulki Cevizoğlu, Üsküdar Gazetesi Sahibi Adnan Odabaş ve Süleyman Bahat ile Giresunlu çok sayıda siyasetçi, işadamı, gazeteci ve akademisyen katıldı.

Galada bir konuşma yapan Hulki Cevizoğlu, Nasrettin Hoca’nın bir kıssasından örnek vererek, “Nasrettin Hoca demiş ki ‘damdan düşünce doktor istemem, damdan düşen birini getirin bana.’ Ben Remzi Bey’in yaşadıklarını çok iyi anlayan insanlardan biriyim. Çünkü bende 20 yaşında olan Popüler Bilim adındaki derginin sahibiyim. Türkiye’de yayıncılık yapmak çok zor. Cahili ve okuryazarı çok olan bir toplumda bilim gibi bir dergiyi çıkarabilmek büyük bir risk ve cesaret istiyor. Giresun Dergisi, Giresun kültürünü, yöre kültürünü anlatan bir dergi. Baştan bugüne kadar gelmiş. İnşallah bundan sonra hepimiz bu dergiye katkıda bulunur ve nice 27. yaşlarını kutlarız” şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ise “Bu gece sizlerle birlikte olmaktan dolayı son derece mutluyum. Ben hemşehri dayanışmasının ötesinde böyle bir derginin bir gece düzenlediğini ilk kez görüyorum. Bu başlı başına güzel, takdire şayan, tebrik edilmesi gereken bir olay’’ dedi.

Program sunucusu Giresunlu gazeteci ve televizyoncu Haldun Domaç da sahneden Hulki Cevizoğlu ve diğer Giresunlu medya çalışanlarına seslenerek, Tirebolu’da yeni bir İletişim Fakültesi kurulduğunu belirtip, bu fakülteye herkesin katkıda bulunmasını istedi.

Giresun Dergisi’nin sahibi Remzi Mamaşoğlu 27 yıl ve 300. sayıya kolay gelinmediğini ifade ederek, “Giresun Dergisi zaten yayın hayatına başlarken ilkelerini, kendi anayasasını kuruluşun ilk sayısında yazmıştı. Biz bu kuruluşun anayasasında yer alan ilkelerden hiç sapma yapmadan yayın hayatına devam ettik. Eğer bugün İstanbul’da gurbetle sıla arasında iletişim bu kadar kolaylaşmışsa, Giresunlular arasında irtibat bu kadar kolaylaşıp, en güzel şekilde insanlar birbirleriyle kaynaşmışsa bunda Giresun Dergisinin katkısı vardır. Bugün Giresun un gündemleri, sorunları bir araya geliyorsa bunda Giresun Dergisi’nin payı vardır. Gurbetteki tüm Giresunlulara, Giresun insan sermayesini ortaya çıkaran yine Giresun Dergisi’dir. Yolumuz çok uzun. 27 yıl çabuk geçti. Ama 300. sayıya ulaşmak bir dergi için zor yıllardı. Biz o yılları aşarak bu günlere geldik. Bu zor yıllarda bizlere destek ve ilan veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Ekranın aynası İHA’ya da verdiği katılardan dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gazeteci Adnan Odabaş da 300. sayıya ulaşan Giresun Dergisi’nin başarılı bir dergi olduğunu belirterek, “Her yörede olduğu gibi Giresun’da bu kadar uzun süre yayın yapan bir derginin ayakta kalabilmesi gerçekten büyük bir başarı. Bundan dolayı ben dergi sahibi Remzi Mamaşoğlu başta olmak üzere tüm çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi.

Gecede daha sonra, 27 yıldır aralıksız yayın hayatına devam ederek Türkiye’nin en uzun soluklu il dergisi olmayı başaran Giresun Dergisi’nin, bu süreç içerisinde yapmış olduğu yayınların ve çalışmaların sinevizyon gösterisi yapıldı. Sinevizyon gösterisinin ardından sahneye getirilen 27. yıl pastası Giresunlular tarafından kesildi. Gecenin sonunda ise sanatçı Hüner Coşkuner, katılımcılara müzik ziyafeti sundu.
Kaynak: İHA