Gaziantep'ten Kısa Kısa

-Araban ilçesinde yaş buğdaydan elde edilen firik hasadı başladı.

Eskialtıntaş köyü çiftçilerinden Hasan Deveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, makarnalık sert buğdayın tamamen sararmadan henüz yaşken hasad edilip çeşitli işlemlerden geçtikten sonra elde edilen ve firik için hasadın başladığını söyledi.

İlçede yetiştirilen firikin özelikle Arap ülkelerinde tercih edildiğini ifade eden Deveci, firikin tanıtımı için çeşitli etkinlikler düzenlenmesini istedi.

Deveci, "Arap ülkelerine satışı yapılan ve en kalitelisi Araban ovasında yetişen firik için tanıtım festivali düzenlenerek yurt genelindeki tüm mutfaklara girmesini ve yurt dışına da daha fazla ihraç edilmesini sağlarsak ilçe için büyük gelir kaynağı olur" dedi.

-DSİ'den dere ıslah çalışması

DSİ Kahramanmaraş 20. Bölge Müdürlüğü tarafından Araban ilçesinde Sıtmapınar çayında dere ıslah çalışması yapıldı.

Çay üzerinde alabalık işletmeciliği yapan İbrahim Halil Çöplü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl aralık ayında yoğun yağış nedeniyle taşan çayın işletmesinde zararar yol açtığını, bu nedenle Vali Erdal Ata'ya başvurduğunu söyledi.

Vali Ata'nın girişimiyle çaya gelen DSİ yetkililerinin incelemeler yaptığını belirten Çöplü, "Görevli personeller ile bir iş makinesi gelerek her sağanak yağışlarda sel tehdidi oluşan çayda dere ıslah çalışması yaptı. 6 gün süren çalışmayla çaydaki taşkın ve sel tehdidi ortadan kalktı. Vali Ata mağduriyetimi giderdi. Allah kendisinden razı olsun" dedi.

Kaynak: AA