Diş Sağlığını Resimle Anlattılar

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, diş fırçalama alışkanlığının küçük yaşlarda çocuklara kazandırılması için Mamak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin Mamak’taki okullarda düzenlediği resim yarışması ödül törenine katıldı.

Diş Sağlığını Resimle Anlattılar
Mamak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi konferans salonu’nda düzenlenen törene Akgül’ün yanı sıra Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu, Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Başhekim Selda Demirköprülü, hekimler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Sağlıklı nesiller yetiştirmenin önemli görevlerden biri olduğunu kaydeden Akgül, “Bazı alışkanlıklar çocuk yaşlarda kazandırılır. Bunlardan bir tanesi de diş fırçalama alışkanlığı. Bu çalışmada ki amaç öğrencilere diş fırçalamanın önemini anlatmak, onların geleceğe sağlıklı gülücükler dağıtmasını sağlamak. Merkezimize böyle güzel bir yarışma düzenledikleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu

Çocukların sağlıklı dişlere sahip ve diş hekimi korkusu olmayan bir nesil olarak yetişmeleri ve küçük yaşlarda fırçalama alışkanlığını kazanmaları adına böyle bir resim yarışması düzenlediklerini kaydeden Başhekim Demirköprülü de, “Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren gerek genel sağlık, gerekse de ağız ve diş sağlığı konusunda bilinçlendirmeliyiz. Diş fırçalamak alışkanlık olursa bırakılmıyor. Çocuklukta kazanılması gerekiyor. Resimlerin hepsi birbirinden güzel birer sanat ve yaratıcılık örneği. Çocuklarımızı tebrik ediyorum” dedi.

35 okuldan 180 öğrenci ve 200 resmin yarıştığı yarışmada Metehan İlkokulu 2. sınıf öğrencisi Zehra Aygün birinci, Abidinpaşa İlköğretim okulu 3. sınıf öğrencisi Bilge Nisa Bilgin ikinci ve Çocuk Sevenler İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Zeynep Rana Erdem de üçüncü oldu.
Kaynak: İHA