Çocuklar Müzelere Hayran Kaldı

Karşıyaka Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Müzeler Haftası nedeniyle çocukları Karşıyaka Belediyesi müzelerini gezdirdi.

Çocuklar Müzelere Hayran Kaldı
Geziye katılan Karşıyaka Emine Lahur Orta Okulu öğrencileri ilk kez müze gezdiklerini belirterek gördüklerini unutmayacaklarını söyledi.

Çocuk Meclisi Başkanı Nuray Sönmez‘in önderliğinde gerçekleştirilen gezi Bilim Müzesi’nde başladı.

Burada yer çekimi başta olmak üzere doğa olaylarının meydana geliş şekillerini, uygulamalı gören öğrenciler daha sonra Hamza Rüstem Fotoğraf Müzesi’ne geçti. Fotoğrafın doğuşundan günümüze kadar evrelerini ve fotoğraf makinelerini inceleyen öğrenciler Tay Park’a da uğradı. Parkta evcil hayvanları seven, ata binen öğrenciler daha sonra Latife Hanım Köşkü’nü gezdi. Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın son günlerini geçirdiği evde o günkü ortamı inceleyen öğrenciler balmumu heykellere hayran kaldı. Öğrenciler daha sonra Zübeyde Hanım Kabri’ni ziyaret etti. Çocuklar en son olarak Bostanlı Açıkhava Müzesi’ni gezdi.

18-24 Mayıs Müzeler Haftası nedeniyle gerçekleştirdikleri gezinin çok yararlı geçtiğini belirten Nuray Sönmez, “Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak’ın destekleri ile kurulan Çocuk Meclisimiz sürekli etkinlikler yapıyor. Müzeler Haftası’nda da kenti fazla gezemeyen okullardan öğrencileri bulup müzelere götürdük. İlk kez bir müzeyi ziyaret eden öğrenciler için çok olumlu bir gün yaşandı. Benzeri etkinliklerimizi sürdüreceğiz“ dedi.

Kaynak: İHA