Çıkma Organlar Seramiğe Dönüştü

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Seramik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Serkan Tok'un çalışmalarından "Çıkma Organlar Pazarı" sergisi oluşturuldu.

Çıkma Organlar Seramiğe Dönüştü
Mezuniyet projesi olarak "Serbest Seramik Tasarımı" dersi kapsamında hazırlanan projenin danışmanlığını yapan Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Kemal Uludağ, "Öğrencilerimiz bu derste bitirme projesi hazırlıyorlar. Serkan geçen yıl insan vücudu konusunda çalışmıştı. Hatta 'Çıkma Organlar' çalışmalarıyla da 71. Devlet Seramik Ödülleri kapsamında başarı ödülü almıştı. Son sınıfta yine aynı çalışmaları proje olarak devam ettirmek istedi. Biz de 'bir adım daha ileri gidelim' dedik. Daha önce hareketsiz olan bedenin uzuvlarını, biyonik organlarmış gibi düşünerek seramik ile elektronik ve mekanik devreleri birleştirerek çalışmalarını gerçekleştirdi. Sergisinde de son derece başarılı çalışmalar yaptı. Tasarladığımız çalışmaları istediğimiz şekilde sonlandırdı" şeklinde konuştu.

Sergi ile ilgili olarak Serkan Tok ise şunları kaydetti:
"İlk olarak çıkma organların ilk çalışmasıyla başladım. Fikir alışverişi ile çıkma organları bir adım ileriye götürerek bu çalışmaları yaptım. Bu çalışmanın manifestosu olarak siberpunk akımını benimsedim ve bu yönde geliştirdim. Günümüzde fütürizm ile gelen Sanayi Devrimi'nin insanları geri plâna atmasıyla makineleştirmesini anlatmak istedim."
Kaynak: İHA