Çevre Gününde 800 İzci Yürüyecek

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Zafer İlkokulu İzci grubu öğrencilerinin her yıl Çevre Günü’nde yaptıkları çevre yürüyüşüne katılacağını söyledi.

Keskin, Zafer İlkokulu birinci sınıf öğrencilerinden oluşan 30 kişilik izci grubunun yaptığı ziyarette çevre projeleri hakkında bilgi alan öğrencilere yaptığı açıklamada öğrencilerin bu yürüyüşüne destek vereceğini belirterek, çevre bilincinin küçük yaşlarda kazanıldığını söyledi.

Çevrenin korunması, gelecek nesillere sağlıklı bir çevre bırakmak amacıyla yürütülen proje ve çalışmaları yakından takip eden izciler, geçtiğimiz yıl ilçede toplanan 1,5 ton atık pilin bir tonunu toplamışlardı. Bu yıl da yaklaşık bir ton atık pil topladıklarını belirten genç izciler, belediyenin çöp ayrışma ile ilgili çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

Atıksu ve içmesuyu arıtma tesisleri, Katı Atık Çöp Deponi Alanı, Biyogaz Tesisleri, içme suyunun dezenfeksiyonunda klor yerine sofra tuzundan elde edilen hipoklorit ve ozonun kullanılması ve sokak hayvanlarının korunması için hizmet veren Hayvan Bakımevi konularında genç izcilere bilgiler veren Başkan Keskin, çocukların çevre sorularını yanıtladı.

4 Haziran’da yapılacak Çevre Günü etkinlikleri için belediyeden destek isteyen izciler, 800 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek çevre yürüyüşüne başkan Keskin’i davet ettiler. Okul yıllarında kendisinin de izci grubunda yer aldığını belirten Başkan Keskin, öğrencilerle birlikte çevre yürüyüşüne katılacağını belirtti.

“İzci şendir” şarkısını hep birlikte söyleyen çocuklar, daha sonra Başkan Keskin ile Kültür Merkezi’ni gezdi.
Kaynak: İHA