Bologna Süreci Toplantısı

Bologna Süreci Kurumsal Ziyaret ve Bölgesel Bilgi Paylaşımı Programı kapsamında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin(OMÜ) Bologna süreci ile ilgili çalışmalarında kaydedilen aşamanın anlatıldığı ve tartışıldığı, “Bologna Süreci Toplantısı”, OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Bologna Süreci Toplantısı
Toplantıya; OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Selahattin Özyurt, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Halis Ölmez ve Prof. Dr. Mahmut Aydın, Bologna Uzmanları Ulusal Takımından; Prof. Dr. Çiğdem Güldür, Prof. Dr. Mehmet Durman, Prof. Dr. İsmail Naci Cangül, Yrd. Doç. Dr. Filiz Cicioğlu, Yrd. Doç. Dr. Birgül Demirtaş, Bologna Eşgüdüm Komisyonu (BEK) Üyeleri, Stratejik Planlama Komisyonu Üyeleri, Dekanlar, Yüksekokul, Meslek Yüksekokulu ve Enstitü Müdürleri, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Sekreterleri, Uluslararası İlişkiler Birimi Yetkilileri ve Personeli, Öğrenci İşleri Daire Başkanı ve Öğrenci Konseyi Başkanı katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mahmut Aydın toplantıda yaptığı konuşmada, Bologna sürecinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde yapılan çalışmaları ve gelinen aşamayı görsel bir sunumla destekleyerek anlattı.

Prof. Dr. Mahmut Aydın’ın sunumunun ardından Bologna uzmanları, Bologna sürecine dair yapılması gerekenler ve Bologna süreci ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdiler.

Toplantının soru-cevap bölümünde konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Akan, 2008 yılından bu yana üniversitede istihdama yönelik olarak bölüm ve programlar açmaya dikkat ettiklerini belirterek tüm katılımcılara ve Bologna uzmanlarına teşekkür etti.

Bologna uzmanlarının OMÜ’nün ilgili birimlerini ziyaretleriyle devam eden program 2 gün boyunca devam edecek.
Kaynak: İHA