Ürdün'deki Dünya Ekonomik Forumu

AMMAN - Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, İsrail yönetiminin Filistinlileri tüm haklarından mahrum bıraktığını belirtti.

Ürdün'de düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu Ortadoğu ve Kuzey Afrika Zirvesi'nin birinci gününün kapanış oturumunda konuşan Arabi, İsraillilerin, ülkelerini işgal etmesi sebebiyle, Filistinlilerin birçok haklarının ellerinden alındığını ifade etti.

Arabi, bölgede barışın tesis edilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Oturuma katılan ABD'li senatör John McCain ise Suriye meselesine değinerek, "Hizbullah ve İran'ın Suriye'deki olaylarda izlediği yöntem hiç adil değil. İran Devrim Muhafızları Suriye'ye asker gönderdiklerini söylüyor. Bu durum karşısında seyirci kalmak utanç verse de ABD bölgeye asker yollamayacak" diye konuştu.

Ürdün'ün bölgede çok kritik bir konuma sahip olduğunu vurgulayan McCain, hiçbir devrimin yumuşak geçiş yaşamadığını kaydederek, Suriye'de de yumuşak bir geçiş yaşanamayacağına dikkati çekti.

Bir diğer konuşmacı Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa da Arap coğrafyasının sahne olduğu olayları, "Öze dönüş" şeklinde tanımlayarak, ülkeleri diktatörlükle yönetenlerin, halkı onurlarının peşinden gitmeye sevk ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA