Tarhan, Türkmen Şenliklerine Katıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Çorum’un İskilip ilçesinde düzenlenen Dedesli Ovası Türkmen Şenlikleri'ne katıldı.

Tarhan, Türkmen Şenliklerine Katıldı
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse ve CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ile birlikte Ferhatlı köyüne gelen Tarhan’a, kadınların ilgisi yoğun oldu. Protokolde oturan Tarhan’ı yalnız bırakmayan kadınlar bol bol fotoğraf çektirdiler.

Şenlikte bir konuşma yapan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Türkmenler'in yüzlerce yılın derinliklerinden süzülüp gelen saygın bir kültürün temsilcileri olduğunu belirten Tarhan, “Sizinle birlikte olmak bize büyük güç veriyor. Özellikle Reyhanlı’da hep birlikte milletçe yaşadığımız olağanüstü acıdan sonra, acı ve moral bozukluğundan sonra birlikte olmak bize güç veriyor. Sizlerle bizim yüreklerimiz bir. Dünyaya bakışımız bir. Bir olmaya, birlik olmaya her şeyden önce iyi insan olmaya odaklandık. Hep birlikte. Bir yazar Türkmenler için ülkenin yüz akısınız siz demiş. Bakansınız. Bilensiniz. anlayansınız. Bu ülkenin uygarlığının beşiğisiniz. Kadını insan gibi görmeyenlere inat ona güvenensiniz. Mustafa Kemal’in sevdalısı, Türk aydınlanma devrinin koruyucuları Türkmenler hepinizin önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

Tarhan, Türkmenler'in ne kadar ötekileştirilse de ne kadar ayrımcılığa tabi tutulsa da her zaman ellerindeki barış güvercinleriyle incinseler de kimseyi incitmediklerini sözlerine ekledi.

Tarhan, konuşmasının ardından Türkmen Şenliği'nde geleneksel olarak canlandırılan Türkmen Düğünü'nde gelin ve damata 100 TL taktı. Tarhan, bir süre şenliğe katılan vatandaşlarla sohbet ettikten sonra Çorum’dan ayrıldı.

Şenlikler’e Tarhan’ın yanı sıra Vali Sabri Başköy, CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Topgül, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: İHA