Küçükçekmece’de Usta Ressamlara Ödül Verildi

Küçükçekmece Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği ‘Ulusal Ölçekli Resim Yarışması’nın ödülleri, düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Küçükçekmece’de Usta Ressamlara Ödül Verildi
638 sanat eserinden 50 resmin sergilendiği ödül töreninde sanatseverler, resimler karşısında çok etkilendiklerini dile getirdi.
Küçükçekmece Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği ve her sene geleneksel hale getirilen ‘Ulusal Ölçekli Resim Yarışması’nın ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Toplamda 638 sanatçının çalışmalarının yer aldığı resim yarışmasındaki eserler, jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Değerlendirme sonucunda ise 50 sanatçının çalışmaları Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde sergilendi. Açık oylama usulüne göre yapılan değerlendirmede dereceye giren eser sahiplerine ise çeşitli ödüller verildi.

Yarışmada 1’inci olana 10 bin TL, 2’inci olana 7 bin TL, 3’üncü olana 5 bin TL, mansiyon ve jüri özel ödülüne layık görülenlere ise 3 bin TL'lik çek verildi.

YENİAY: "RESME, SANATA, ESERE İLGİ DUYANLARI BURAYA DAVET EDİYORUZ"
Sergiyi büyük bir hassasiyetle gezen ve ilgi duyduğu fotoğrafları cep telefonuyla fotoğraflayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, duygularını şöyle özetledi:
“Bu sene ki ulusal bazda yapmış olduğumuz bu resim yarışması büyük bir katılıma sahip olmuştur. Eser sahipleri, Türkiye’nin dört bir tarafından gelip eserleriyle birlikte jüri üyelerinin karşısına geçmişti. Bu durum karşısında jüri üyeleri çok zorlandı ve 638 eserin içinden 50 eseri sergiledi. Bu sergi kapsamında da dereceye giren sanatçılarımıza da çeşitli ödüller vereceğiz. Amacımız zaten bu ödülleri verirken, bu sergiyi düzenlerken sanata destek vermek vermekti. Bu yüzden kesinlikle herkesin buraya gelip bu sergiyi görmelerini arzu ediyoruz. Birazcık resme, sanata, esere ilgi duyanları buraya davet ediyoruz. Çünkü burada farklı bir dünya farklı bir ufuk var. Bunu da herkesin görmesini istiyoruz.”
Resim yarışmasının jüri üyeliğini yapan Selahattin Yıldırım ise, eserleri değerlendirirken nelere dikkat ettiklerini katılımcılarla paylaştı. Öncelikle salonun kapasitesine göre sergilenen resimlerin kısıtlı olacağını söyleyen Yıldırım, bu yüzden bir gün boyunca bayağı zorlandıklarını ve tartışmaların yaşandığını dile getirdi. Elenen resimlerin kötü resim olmadığını ya da ödül alan resimlerin daha iyi bir resim olmadığını vurgulayan Yıldırım sözlerini şöyle tamamladı:
“Kriterlerimiz farklı resimleri ve farklı alanda olan resimleri bir araya getirmek. Bütün disiplinlere de ortak şans yakalayabilmek istedik. Ama bu sergide tuval resimlerin daha ön plana çıktığı görülüyor. Güzel ve farklı bir çalışma oluştu. Bunun için Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay’a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”
Ödüllerini Başkan Yeniay’ın elinden alan eser sahipleri, geleceklerini belirlerken bu ödüllerinde etkisinin olacağını dile getirdiler.
Kaynak: İHA