Anadolu Ajansının 100. Yıl Vizyonu

Sakarya - TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Türkiye'nin habercilik açısından gazetecilere fırsatlar sunan ülke haline geldiğini belirterek, "Anadolu Ajansımızın dünyada genişlemesi, doğrudan haberleri Türkiye’nin görüşüyle aktarmış olması ayrı bir şans" dedi.

Anadolu Ajansı Sakarya Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Üstün, Anadolu Ajansının Türkiye'nin gözbebeği ve gururu olduğunu söyledi.

AA'nın cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren faaliyet gösteren milli bir ajans olduğunu hatırlatan Üstün, "Bölge müdürlüğünün Sakarya’da olması bizi ayrıca gururlandırıyor. Haberin ilk kaynağından doğru şekilde verilmesi çok önemli. Bir anımı hatırlıyorum. Rahmetli Özal’ın iktidarı döneminde Türkiye ile Yunanistan’ı ilgilendiren önemli bir olay vardı. Dünya ajanslarının önemli bir kısmı Atina’da konuşlanmıştı ve Atina’nın ağzıyla olayı aktardı. Oysa bugünlerde Atina’da nedereyse ajans kalmadı, herkes bürosunu İstanbul’a taşıdı" diye konuştu.

İstanbul'da birçok haber ajansının bulunduğuna dikkati çeken Üstün, şöyle konuştu:

"İstanbul'da birçok serbest gazeteci var. Türkiye, habercilik açısından bakir bir alan ve gazetecilere çok fırsatlar sunan bir ülke haline geldi. O bakımdan seviniyoruz. Anadolu Ajansımızın da dünyada genişlemesi, doğrudan haberleri Türkiye’nin görüşüyle aktarmış olması ayrı bir şans. O bakımdan Anadolu Ajansına faaliyetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sakarya açısından da bölge müdürlüğünün burada olması çok önemli. Zaten Sakaryamız birçok kurumun bölge müdürlüklerini içinde barındırıyor. Sakarya bunu hak ediyor. Sizin burada olmanız bizim birçok faaliyetimizi de anında önce Türkiye’ye sonra dünyaya duyurulmasına vesile oluyor. Aracılık ediyorsunuz."

Üstün, MHP'li Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu ve Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser'in AK Parti'ye geçeceği iddialarının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde genel merkezde milletvekillerimiz ve parti yöneticilerimiz geniş katılımlı bir toplantı yaptı. Bizim de fikrimiz soruldu ve bu arkadaşlarımızın partiye geçmesinin genel siyaset açısından son derece olumlu olacağı noktasında görüşler söyledik. Dolayısıyla partimize her ilden bölük bölük katılımlar devam etmekteydi. Bizim ilimizden de böyle bir katılımın olması son derece sevindiricidir. Sakarya ilimiz batıda olmasına rağmen AK Parti’ye en fazla destek veren illerden birisidir. Son seçimlerde yüzde 62 oy aldık. Şu andaki kamuoyu yoklamalarına baktığımızda bu desteğin yüzde 65’lere çıktığını görmekteyiz."

Üstün, AK Parti'nin umut olmaya devam ettiğini dile getirerek, "AK Parti çözüm ve umut partisidir. Dolayısıyla siyasi geleceklerini bu partide gören insanlar katılmak istemektedir, bu da doğal bir sonuçtur. Bu arkadaşlarımızı vermiş oldukları karardan dolayı tebrik ediyorum,.Hayırlı olsun diyorum, iyi bir iş yaptılar. Zaten o ilçelerde birtakım şahsi hatalarımızdan dolayı yerel seçimlerde kayba uğramıştık. Yerel seçimlerde yapılan yanlışlık şu anda telafi edilmiş olmaktadır. 16 ilçenin 16’sı da AK Partili olmakta. Bu, son derece sevindirici bir durum, inşallah önümüzdeki yerel seçimlerde de başta Büyükşehir olmak üzere 16 ilçemizin 16’sını da almak için elimizden gelen her şeyi yapacağız" ifadesini kullandı.

AA Sakarya Bölge Müdürü Atakan Çelik ise AA'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğüne Kemal Öztürk'ün atanmasıyla ajansın vizyon değişikliğine gittiğini söyledi.

Öztürk'ün AA için yüzüncü yıl hedefi ortaya koyduğunu, bu anlamda ajans çalışanlarının birlik ve beraberlik içinde aynı hedefe odaklandığını anlatan Çelik, "Kısa zamanda 5 dilde yayın yapmaya başladık. Amacımız, AA'nın kuruluşunun 100. yılında 11 dilde yayın yapmak. Anadolu'daki bir olayı Balkanlar'a, Kafkaslar'a, Arap coğrafyasına, insanların mesajlarını doğru şekilde iletmek, aynı şekilde oradaki gelişmeleri de Anadolu'ya iletmektir" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA