Agd'den Kocaeli'de Fetih Şöleni

Kocaeli - Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Fatih Sultan Mehmet'in, dünyanın en güçlü devleti Bizans'ı tarihten silerek, bir çağ kapatıp yeni bir çağ açtığını, ecdadın imanla, adaletle yeni bir dünya kurmak için yola çıktığını söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği'nce,İstanbul'un Fethi'nin 560. yılı nedeniyle Kocaeli İzmit İsmet Paşa Stadyumu'nda Fetih Şöleni düzenlendi.

Türkiye'nin 81 ilinden binlerce kişinin katıldığı şölen, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Spor gösterilerinin ardından mehteran takımı konser verdi. Daha sonra Saadet Partisi Genel Başkanı Kamalak, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AGD Genel Başkanı Salih Turhan ve beraberindeki heyet, üstü açık arabayla stadtakileri selamladı. Törene, eski Başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın oğlu Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Fatih Erbakan da katıldı.

Törende konuşan Kamalak, Fatih Sultan Mehmet'in 1453 yılında dünyanın en güçlü devletini, etrafını 20 metre genişliğinde olan surlarla çevrilmiş Bizans'ı tarihten silip, İstanbul'u fethederek yeni bir çağ kapatıp, yeni bir çağ açtığını dile getirdi.

Ecdadın imanla, adaletle yeni bir dünya kurmak için yola çıktığını ifade eden Kamalak, şöyle konuştu:

"Atalarımız dünyayı atla dolaşmış, dağlar tırmanmış, denizler aşmış, yeni bir dünya kurmak için şerefle savaşmış. Yeni dünya kurmak, adaleti ve hakkı hakim kılmaktır, akan kanı durdurmaktır. Yeniden büyük Türkiye'yi kurmaktır. Paramparça olmuş İslam alemini yeniden bir araya getirmektir. Fethin sembolü Ayasofya zincirlere vurulmuş durumdadır. İnşallah Haliç'in zincirleri kırıldığı gibi, o zincirleri de kıracağız"

AGD Genel Başkanı Turhan da yaptığı konuşmada, Fatih'in itaat eden bir orduya sahip olmasının, İstanbul'un fethinde önemli rol oynadığını söyledi.

'Bir ordu, kuvvetini mensuplarının itaatinden alır. İtaati olmayan askerlerle zafer kazanılmaz' diyen Turhan, "İstanbul'un Fethi'nde en önemli ölçü de budur. Akşemseddin, Fatih'in askerlerine ne anlattıysa biz de AGD olarak gençlerimize bunu anlatıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından temsili olarak Fatih Sultan Mehmet, ordusuna namaz kıldırdı, İstanbul'un Fethi canlandırıldı. Kadırgalar, mehter eşliğinde geçiş töreni yaptı.

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı merhum Necmettin Erbakan'ın fetih konuşması ve yemini sinevizyon gösterimiyle katılımcılara izletildi.

Tören, mehter takımının söylediği fetih marşı ve havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Kaynak: AA