Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa - Suruç Eğitim ve Kültür Derneği bünyesinde hayırseverlerin desteğiyle yaptırılacak öğrenci yurdunun temeli atıldı.

Vali Celalettin Güvenç, Yıldırım Mahallesindeki törende yaptığı konuşmada, eni bir eğitim tesisinin temel atma törenine katılmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, hayırseverlere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Gelecek nesillerin güzel tesislerde hayatını sürdüreceğini ifade eden Vali Güvenç, şunları kaydetti:

“Gençlerimizin barınacağı devletine ve milletine faydalı olacağı bir müessesenin temelini atmaktayız. Bu topraklarda Türk’ün, Kürt'ün, Çerkez'in ve Arab'ın ayrısı gayrısı yoktur. Bu ülke hepimizin, biz insanları kucaklıyor, bağrımıza basıyoruz, ötekilleştirmiyoruz. Bu topraklar hepimize yeter ve artar. Birbirimizi sevelim, cehaletle, haksızlıkla boğuşalım, kardeşçe yaşayalım. Bakın artık kan dökülmüyor, çocuklarımız ölmüyor, bu topraklarda herkes yaradılış şekliyle eşittir. Hepimiz de Allah’ın birer kuluyuz,"

Törene, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Kaymakam Vekili Oğuz Şenlik ve vatandaşlar katıldı.

-Viranşehir'de trafik uygulamaları

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri motosikletlere yönelik denetim yaptı.

Polis ekiplerince Yenişehir Mahallesinde gerçekleştirilen uygulamada aralarında çalıntı ve kaçak olduğu belirlenen 20 motosiklete el konuldu.

İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Selami Ermiş, amaçlarının ilçedeki hırsızlık olaylarının önlemek olduğunu ve çalışmalarının süreceğini kaydetti.

Kaynak: AA