Kılıçdaroğlu: “Sen Hangi Ülkenin Başbakanısın?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muratpaşa Belediyesi Zeytinköy Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu: “Sen Hangi Ülkenin Başbakanısın?
Açılışta konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yüklenerek “Sen nerenin Başbakanısın?” diye sordu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, 7 den 77’ye proje ürettiklerini söyledi

LAKABIMIZ PROJE FABRİKASI OLDU
Kadınlardan engellilere, çocuklardan gençlere yaşlılardan emeklilere herkese proje ürettiklerini söyleyen Evcilmen, şöyle konuştu: “İnsan odaklı sosyal demokrat belediyeciliğin özünü ortaya koyarak herkesle iç içe bir yaşam ortaya koymaya çalışıyoruz. Hakkımız olan ama bugüne kadar çok kullanmadığım fotoğrafı paylaşmak istiyorum. Belediyemizde borcumuz yok, alacağımız çok, kasamızda para mevcut. İstediğimiz projeyi, istediğimiz zaman inşa edecek güçteyiz. Sanılmasın bu para seçimlere kadar kasada kalacak.Kasada kalmayacak, projelere yansıyacak, inşaatlara yansıyacak. Her hafta bir proje üretiyoruz. Geride bıraktığımız 4 yılda 30 proje başlığı altında 250 projeyi üretip uygulamaya soktuk. Lakabımız proje fabrikası oldu. Böyle bir belediyenin başkanı olmaktan ve çalışanlarımla gurur duyuyorum. Bütçemizin en büyük bölümünün yatırımlara arıyoruz, 2013 yılının 255 milyon liralık bütçesinin 182 milyon lirasını yatırıma ayırarak Türkiye’deki eşdeğer belediyeler içinde ilk sırada olmanın gururunu yaşıyoruz. Yüzme havuzu, kültür merkezi, ikinci kapalı spor salonumuzu 45 gün sonra bitiriyoruz. Türkiye’nin ilk açık AVM'sinin 120 gün sonra tamamlayacağız. Muratpaşa İlçesinde mavi ile yeşil dans ediyor.”

Evcilmen, çok yakın zamana kadar motosikletle bile gidilmeyecek kadar kötü durumda olan mahallede TOKİ’nin devreye girmek istediğini belirterek şunları söyledi: “TOKİ’ye dur dedik biz yaparız dedik, önce kamulaştırdık sonra 300 kişiye tapu dağıttık. Ardından 25 sokak dört büyük cadde kamulaştırılarak girilir hale sokuldu. Bir spor kampleksi, 4 park, 1 muhtar evi, pazar yeri yaptık" 30 kilometre daha yol açarak 30’u aşkın kamulaştırma yaparak, tapu sorununu çözerek 1250 kişiye tapu dağıtarak ve bunların hepsini 120 gün içinde tamamlayarak Zeytinköy’ün çehresini değiştirmeye çalıştıklarını söyledi.

Evcilmen'e, Zeytinköy Mahalle Muhtarlığı tarafından bir teşekkür plaketi verildi.

KUL HAKKI YEMEDİLER
Alkışlar arasında kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, 10. yıl marşıyla çıktığı kürsüde marşa atıfta bulunarak şöyle konuştu: “Bu marş 10 yılda 15 milyon gencin yaratıldığı Türkiye coşkusunu yaşıyordu. Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı verenler farklı bir Türkiye ile karşılaştılar. Hiçbiri ekonomi bilmiyordu. Okuma yazma oranı yüzde 3’tü ama onlar inaçlıydılar, kararlıydılar, ülkelerini seviyorlardı. Kimsenin önünde diz çökmediler. Bağımsız Türkiye’yi kurdular ve onun arkasında durdular. Onlar Osmanlı’nın borcunu son kuruşuna kadar ödediler onlar ülkeyi demir ağlarla ördüler ve kimseye avuç açmadılar en önemlisi kul hakkını yemediler.“

Türkiye Cumhuriyetini kuranların kadına seçme ve seçilme hakkını getirdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:“Kendiniz ülkeyi yöneteceksiniz dediler. Milletvekillerini siz seçeceksiniz dediler. Güzel uygar çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyada saygın kıldılar. Kimsenin önünde diz çökmeyip yeri geldiğinde dünyaya meydan okudular. Ülkemizi kurduk ve onu yaşatacağız dediler.”

BEN DÖNMEM YOLUMDAN
Türkiye Cumhuriyeti sözünün ne kadar anlamlı ve güzel bir söz olduğuna işaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bir toprak parçasında özgürce yaşamak sokakta karşılaştığın insanlarla özgürce konuşma, bunun mücadelesini verdiler. Yargı bağımsız olacak, kimse baskı yapmayacak, herkes adalet isteyecek, bunun için insanlar yola çıktılar.”

Kılıçdaroğlu, konuşmasında “Bugün geldiğimiz noktada özgür Türkiye var mı? Özgür medya var mı? Bağımsız yargı var mı?“ diye sordu. Bunların olmadığını anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Demek ki sorunumuz var ama çözmek sizin elinizde. Mücadeleyi yapmak bana düşüyor. Ne yaparlarsa yapsınlar, kimi getirirlerse getirsinler, kimin aracığıyla baskı kurmak isterlerse kursunlar ben dönmem yolundan bu ülkenin bağımsızlığı için“

HERKESİ KUCAKLIYORUM BEN
Türkiye’de, Türkiye Cumhuriyeti ile sorunu olan bir iktidar olduğunu iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Herkes bunu iyi bilsin, defalarca söyledim. Sayın Başbakan sen hangi ülkenin Başbakanısın? Çık açıkça de ki, 'Ben Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıyım' diyebiliyor mu? Diyemiyor. Neyle problemin var? Ülkemiz güzel, vatanımız güzel bayrağımız güzel, insanımız güzel, senin alıp veremediğin nedir?”
Kılıçdaroğlu, konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur duyduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Gurur duyuyorum. Etnik kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, göz rengi ne olursa olsun, ten rengi ne olursa olsun, bütün insanları Allah yarattı. Ve benim başımın tacıdır, herkesi kucaklıyorum ben“

Yolda gelirken Adnan Keskin tarafından kendisine Türk Telekom’a ait olduğunu zannettiği bir belge verildiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, belgenin üzerinde uyruğu bölümünde Türkiye yazdığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye Cumhuriyeti demiyor. Neden demiyor? Ne gerekçeyle demiyor? Bu devletin adı, ülkenin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti değil mi? Niye yazmıyorlar? Bunu yazdıracağız onlara. Türkiye Cumhuriyeti adını onlara yazdıracağız” dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından Kültür Merkezi'nin açılışını gerçekleştirip binayı gezdi.
Kaynak: İHA