Festival “thomas Hampston” Konseriyle Başladı

Bu yıl ilki düzenlenen “1. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali”nin açılışı dünyaca ünlü sanatçı Thomas Hampston'un konseriyle başladı.

Festival “thomas Hampston” Konseriyle Başladı
25 Mayıs-07 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “1. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali”nin açılışında dünyaca ünlü sanatçı Thomas Hampston, sahneye çıktı. Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon'da gerçekleşen açılış gecesinde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Samsun şehri, bizim çocukluk yıllarımızdan beri sosyal ve kültürel yönleri itibariyle ülkenin en önemli şehirlerinden birisi olduğu için, bu tür etkinliklerde böyle kalabalık olarak cevap veriyor. Bizim de bu tür aktivitelere cevap vermek görevi kalıyor. Yaptığımız bir işe yarıyorsa ne mutlu bize diyorum" dedi.

Başkan Yılmaz'ın sonrasında konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy ise, "Samsun bugün güzel bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz 1. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivalimiz Samsun'un kültür ve sanat yaşamında önemli bir yer tutacak. Bir önceki görev yerim İçel'de de bu tür festival yapılıyordu ve 5 kez bu organizasyonda bulunma fırsatı buldum. Böylesine bir festivali Samsun'da yapmamız hususunda Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve diğer kurumlarla bir araya gelerek karar verdik. Samsun kültür ve sanat şehridir. Ben emeği geçen herkese ve değerli sponsorlara teşekkür ediyorum. Samsun'a hayırlı olsun diyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Orkestra Şefi Lorenzo Castriota Skanderbeg'in yaptığı Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası'nın sazlarının yer aldığı konsere geçildi. Konserde ilk olarak İstanbul Devlet Opera ve Balesi solisti Burçin Savigne, bazı eserleri seslendirdi. Programda dünyaca ünlü sanatçı Thomas Hampston'un en son sahne aldığı konser katılımcılardan uzun süre ayakta alkış aldı.

1. Uluslararası Samsun Müzik ve Sahne Sanatları Festivali'nin açılış programına ayrıca CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin yanı sıra çok sayıda müziksever katıldı

Kaynak: İHA