Duman Grubu'na Bursa’da Protesto

Türk Rock grubu Duman'a Bursa’daki konseri öncesi bir grup, tekbirler getirerek tepki gösterdi.

Duman Grubu'na Bursa’da Protesto
2009 yılında çıkardığı ‘Rezil’ adlı şarkısında İhlas süresini 'Lem yelid ve löp yutar' olarak değiştirmesinin ardından tepkilerin odak noktası olan Duman Grubu, Bursa’daki konseri öncesi de protesto edildi. Konser öncesinde sanatçı girişi önünde toplanan Alperen Ocakları Vakfı üyeleri tekbirler getirerek, ‘Alperen Ocakları Bursa’da Duman Grubu İstemiyor’ yazılı pankart açtı

Alperen Ocakları Vakfı Bursa İl Başkanı Hasan Fehmi Altun yaptığı basın açıklamasında, “Grubun özellikle ‘Rezil’ adlı şarkısında İhlas Suresi’nin 3’üncü ayetinde değişiklikler yapıp, şarkısına uyarladığı ve manevi değerlerimize ağır ithamlarda bulunduğu açıkça görülmektedir. Yaptığınız ve yapmayı düşündüğünüz bu tür hareketleri nefretle kınıyor ve protesto ediyoruz. Alperenler ve Bursa halkı olarak dumansız bir hava istiyoruz” dedi.

Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’ndaki konsere ise grubun binlerce hayranı yoğun ilgi gösterdi. Popüler şarkılarını seslendiren gruba genç hayranları da eşlik etti.

Öte yandan, Uludağ Üniversitesi’nin 18. Bahar Şenlikleri kapsamında ünlü pop sanatçısı Bengü de Görükle Kampüsü’nde konser verdi. Yeni singleında yer alan şarkılarının yanı sıra en hit şarkılarını seslendiren Bengü, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.
Kaynak: İHA