Çanakkale Kültür Turları Başladı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin, gençlerin tarih bilincini geliştirmek amacıyla başlattığı Çanakkale Kültür Turları'na bu yıl da devam ediliyor.

Çanakkale Kültür Turları Başladı
Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çanakkale Kültür Turları'na start verildi.

Bu kapsamda Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan ilk grup, törenle Çanakkale'ye yolcu edildi.

Polis Meslek Yüksek Okulu'nda gerçekleşen törende öğrencileri uğurlayan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan, öğrencilere Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'nin selamlarını ileterek "Şehrimizde yaşayan insanların tarih bilincini arttırmak için yıl içerisinde birçok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi de Çanakkale Kültür Turları" dedi.

Çanakkale'nin Türkiye tarihindeki önemine değinen Durukan, "Çanakkale, bağımsızlık mücadelesi veren birçok millete örnek olmuş bir yer. Büyük bir destanın yazıldığı Çanakkale'de ecdadımızın bu toprakları korumak için nasıl mücadele ettiklerini göreceksiniz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Durukan, konuşmasının ardından, hazırlanan Türk Bayrağı'nı öperek Çanakkale Şehitliği'ne asılmak üzere bir öğrenciye teslim etti.

Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Mustafa Yavuz da öğrencileri Çanakkale'ye uğurlayan isimler arasındaydı. Yavuz, bu gezinin öğrencilerine çok şey kazandıracağını vurgulayarak "Sağlıcakla gidin ve gelin" dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, alkışlarla Çanakkale'ye uğurlandı.
Kaynak: İHA