Vali Düzgün'den Açıklama

Odaklı Yerel Kalkınma Grubu tarafından Develi ilçesi için geliştirilen Turizm Odaklı Kalkınma Planı projesinin tanıtımı yapıldı.

Vali Orhan Düzgün, bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kültür ve doğa turizmi adına son zamanlarda ciddi arayışların olduğunu belirterek, "Türkiye'nin dünya turizm sektöründe almış olduğu önemli paydan Kayseri yeterince yararlanamıyor. Türkiye 2012 yılında yaklaşık 32 milyon turist kabul etti. Kayseri'ye gelen yabancı turist sayısı ise 50 bin" ifadelerini kullandı.

Yrd. Doç.Dr. Birol Akgül ise Develi'nin bir turizm merkezi haline gelmesi için çalışmalar yapıldığını belirterek, şöyle devam etti:

"Proje ile Develi ve Kayseri'nin ulusal ve uluslararası çalışmalarda tanıtımını yapmak başlıca gayemiz. Özellikle yurt dışındaki üniversitelerden pek çok uzman çalışmalara katkıda bulunmuşlardır. DETOK içerisinde yer alan projelerle ilçenin önemini bir kat daha artıracaktır. İlçenin önemli yatırım potansiyeli bulunmaktadır. Bu potansiyelin harekete geçirilmesine DETOK yön verecektir. Bu proje ayrıca yatırımcılara yol haritası olacaktır."

Toplantıya Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, Develi Belediye Başkanı Recep Özkan ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA