Tbmm Başkanı Çiçek Açıklaması

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, dün gece Meclis'te cep telefonları sinyallerinin kesildiği iddialarıyla ilgili, "Turkcell, Meclis'in çalıştığını bilmediği için uzaktan bakım yapıyormuş. İkaz üzerine bakımı durdurmuşlar, haberleşme devreye girmiş. Burada 'jammer' ile kesme durumu söz konusu değil" dedi.

Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gece TBMM Genel Kurulu devam ederken, cep telefonlarının çalışmadığının CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi tarafından kendisine iletildiğini söyledi.

Meclis'te cep telefonlarının kesilmesinin, ya doğrudan TBMM Başkanı'nın ya da birleşimi yöneten Başkanvekili'nin talimatıyla mümkün olduğuna işaret eden Çiçek, "Ne benim ne de birleşimi yöneten Sayın Yakut'un böyle bir talimatı yok. Dolayısıyla Meclis'ten kaynaklanan bir durum değil" dedi.

Konuyu araştırdıklarını anlatan Çiçek, Avea ve Vodafone abonesi cep telefonlarının çalıştığını, Turkcell'in ise Meclis'in o saatte çalıştığını bilmediği için "uzaktan" bakım ve kontrol yaptığının öğrenildiğini ifade etti.

Çiçek, Hamzaçebi'nin konuyu Genel Kurul'da dile getirmesi üzerine firmanın arandığını belirterek, "Firma, ikaz edilmesi üzerine derhal bakımı durdurmuşlar, haberleşme devreye girmiş. Burada 'jammer' ile kesme durumu söz konusu değil. Kesintinin Meclis ile alakası yok. Yanlış anlamaya meydan vermemek bakımından bunu ifade ediyorum" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, dün gece TBMM Genel Kurulu'nda ve bugün düzenlediği basın toplantısında, "milletvekillerinin haberleşme özgürlüğünün sinyal kesici olarak bilinen 'jammer'larla engellendiğini" iddia etmişti.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Kudret Topçu
Kaynak: AA