Tanju Okan Urla’da Anıldı

Ünlü ses sanatçısı Tanju Okan, aramızdan ayrılışının 17. yılında çok sevdiği Urla’da anıldı.

Tanju Okan Urla’da Anıldı
Urla Belediyesi ve İzmir’i Sevenler Platformu’nun işbirliği ile düzenlenen anma törenine Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu başta olmak üzere Okan dostları katıldılar.
İskele mezarlığında sanatçının kabri başında duaların okunmasıyla başlayan anma töreni Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu tarafından 2000 yılında sanatçının anısına yaptırdığı heykelin bulunduğu Tanju Okan Parkı’nda devam etti.

İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’nun Tanju Okan’ın yaşatılmasında büyük katkıları olduğunu vurgulayarak “Kültür-sanata ve sanatçıya büyük önem veren belediye başkanı sayın Selçuk Karaosmanoğlu’nun gayret ve çabaları olmasaydı bugün Tanju Okan unutulurdu” dedi.

Tanju Okan’ın adının Urla ile anılmasının büyük bir kıvanç olduğunu ifade eden Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, “Okan’ı anlatmaya kelimeler yetmez. O çok iyi bir sanatçı ve insandı. Her daim bizim kalplerimizde, bizimle beraber yaşıyor. Başta İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu olmak üzere Okan’ın dostlarını ve arkadaşlarını da her yıl burada görmekten sonsuz mutluluk duymaktayız. Onu unutmadığınız ve unutturmadığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Urla’nın kültür, sanat, eğitim ve sağlık yönünde emin adımlarla ilerlediğini dile getiren Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, çalışmalara destek veren, katkı koyan herkese teşekkür etti.

Tanju Okan Parkı’nda düzenlenen anma töreninde, Tanju Okan dostları anılarını paylaşarak Tanju Okan’ın her şeyiyle özgün bir sanatçı ve insan olduğunu vurgulayarak halen sanatçının yerinin doldurulamadığı dile getirildi.

Tanju Okan’ın 17. ölüm yıldönümü anma töreni kapsamında göreve geldiği günden bugüne değin Egeli ve İzmirli ölümsüz sanatçıları yaşatmak için gösterdiği özverili çalışmalarından dolayı Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu’na “Müzik ve Sanatçı Dostu Ödülü” verildi.

Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Tanju Okan’ın adının yaşatılmasında gösterdiği özverili çalışmaları için Sancar Maruflu’ya çiçek ve plaket sunarak teşekkür etti.

Tanju Okan’ın aramızdan ayrılışının 17. yıldönümü Maraş Nacaroğlu, Kemal Alpayım ve Grup Longplay’in sevilen Tanju Okan şarkılarını seslendirmeleri, Urla Belediyesi tarafından lokma döktürülmesi ve konuklara çay ikramıyla sona erdi.
Kaynak: İHA