Ovaakça Meydana Kavuştu

Osmangazi Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ovaakça hizmet binası ve meydanı törenle açıldı.

Ovaakça Meydana Kavuştu
Geçen yıl kasım ayında temeli atılan ve 6 ay gibi kısa sürede tamamlanan Ovaakça hizmet binası ve meydanı toplam bin 700 metrekarelik alan üzerine kuruldu. Beldelerin kapatılmasının ardından Osmangazi Belediyesi’ne bağlanan Ovaakça Mahallesi’ne yapılan yatırımların Ovaakça’nın çehresini değiştirdiğini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Bu gün burada, kasım ayında temelini attığımız meydanı açıyoruz. 6 ay içerisinde tamamlanan meydan ve hizmet binası ile, Ovaakça mahallemiz 7’den 70’e herkesin faydalanacağı bir sosyal alana kavuştu” dedi.

Osmangazi Belediyesi, olarak yerinde ve kaliteli hizmet üretmek adına oluşturdukları hizmet binası ve meydan için Alaşar Yolu üzerinde bulunan 550 metrekare alanı ve Tarla Sokak’ta bulunan 302 metrekare alanı kamulaştırdıklarını, bu kamulaştırmalar için 933 bin TL kamulaştırma bedeli ödediklerini anlatan Başkan Dündar, “Meydan düzenlemesi ve hizmet binası inşaatı ile birlikte toplam 1 milyon 233 bin TL kaynak kullandık. Buraya yaptığımız bin 700 metrekare yeşil alan ve çevre düzenlemesi ile birlikte, Ovaakça’ya toplam 4 bin 455 metrekare park alan kazandırmış olduk. 375 metrekare alana kurduğumuz hizmet binasında muhtarlık, ofis, iki adet çok amaçlı salon, çay ocağı ve depo yer alıyor. Hizmet binalarımız ile hızlı fonksiyonel ve kaliteli hizmet üretmeyi amaçlıyoruz” dedi.

Osmangazi’de göreve geldikleri günden itibaren ilçeye kazandırdıkları 13 hizmet binası ile, istedikleri hizmet kalitesini yakaladıklarını, bundan sonra da ihtiyaç olan bölgelerde bu çalışmaların süreceğini vurgulayan Dündar, “Bildiğiniz gibi İlçemiz genelinde 12 tip muhtarlık binasının yerine yenilerini inşa ederek hizmete açtık. Ovaakça’da da 2010 yılından itibaren mahallemizi rahatlatan birçok çalışma yaptık. Yaptığımız kamulaştırmalar ile çıkmaz sokakları açtık, yolları genişlettik. Ovaakça’da toplam bin 440 metre imar yolu açtık” dedi.

Tüm bunların yanında, Ovaakça’da siyah incir festivalini de desteklediklerini ifade eden Dündar, “Ovaakça bildiğiniz gibi siyah incirin de başkenti. Osmangazi Belediyesi olarak her yıl ‘Siyah İncir Festivali’ düzenleyerek üreticilerimiz ile birlikte incirin dünya piyasasında hak ettiği yeri bulması için çalışıyoruz. Ovaakça’da 2013 yılında da sizlerin desteği ile hizmet üretmeye devam edeceğiz’ diye konuştu.

Kaynak: İHA