Konya Smmmo'dan Uyarı

Konya SMMM Odası Başkanı İsmail Turan, SGK emekli destek primleri yapılandırmasında son tarihin 31 Mayıs olduğunu söyledi.

Turan, 6385 Sayılı Kanun ile getirilen düzenlemeler arasında Sosyal Güvenlik Destek Primi borçlarına yapılandırma imkanı olduğunu söyledi.

Kanunla getirilen düzenlemenin sadece Sosyal Güvenlik Destek Primi borçlarının yapılandırılmasına yönelik olduğunu ve başka herhangi bir borcu kapsamadığını belirten Turan, şunları kaydetti:

"1 Ekim 2008 tarihinden önce emekli olduğu halde, vergi mükellefiyeti ve şirket ortaklığı olan, bugüne kadar Sosyal Güvenlik Destek Primi kesilmesi gerektiği halde herhangi bir nedenle tescilleri yapılmayan sigortalılar için 28 Şubat 2013 tarihi itibariyle tahakkuk ettiği halde ödenmemiş olan prim borçları ve faizleri, 31 Mayıs 2013-e kadar Sosyal Güvenlik Kurumuna başvuruda bulunulması halinde yapılandırılmaktadır. Emeklilerimizin SGK İl Müdürlüğüne yazılı müracaat yapması halinde, 1 Ekim 2008 öncesi döneme ilişkin borçları, gecikme cezası ve gecikme zammı yerine TEFE/ÜFE aylık değişim oranları ile yeniden hesaplanarak peşin veya taksitle ödenebilmektedir. Taksitle ödeme yapılması durumunda ikişer aylık ödeme periyotla azami 18 aya kadar taksitlendirme imkanı vardır. Bu noktada emeklilerimizin teknik veya yoğunluk gibi sorunlarla karşılaşmamaları için son tarih olan 31 Mayıs 2013 tarihini beklemeden, yapılandırma talebinde bulunmaları kendileri için faydalı olacaktır."

Muhabir: Abdullah Doğan

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
Kaynak: AA