Kars Valisi Tepe Açıklaması

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerini kapsayan Serhat Kalkınma Ajansı'nın "5. Olağan Kalkınma Kurulu Toplantısı" yapıldı.

Sarıkamış Toprak Otel'de gerçekleştirilen toplantıda konuşan Kars Valisi Eyüp Tepe, Türkiye genelinde 26 kalkınma ajansı olduğunu anımsatarak, SERKA'nın 25. sırada yer aldığını ifade etti.

Tepe, SERKA'yı 15. olarak görmek istediklerini belirterek, dünyanın hızla küreselleştiğini, bu gelişmenin yerelleşmeyi de mecbur kıldığını söyledi.

Kalkınma ajanslarının bu küreselleşmenin baş aktörlerinden olduğunu anlatan Tepe, "Serhat illeri pırlanta gibidir, yeter ki işlemesini bilelim ancak bu potansiyeli ve zenginlikleri maalesef istediğimiz oranda kullanamıyoruz, tanıtamıyoruz, istifade edemiyoruz" diye konuştu.

SERKA Genel Sekreter Vekili Mehmet Özdoğan da 10 yıllık bölge planı hazırlamaya çalıştıklarını dile getirerek, bugüne kadar önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Özdoğan, bölgenin sosyal ve ekonomik yapısıyla ilgili veri üretmek, özel ve kamu kesimine, sivil topluma yönelik mali ve teknik destek sağlamak, bölgenin tanıtımını yurt içi ve yurt dışı platformlarda gerçekleştirmek, bölgeye yatırımcı çekmek gibi konularda önemli katkılar sağlamak için önemli faaliyetler yürüttüklerini belirtti.

Konuşmaların ardından ajansın bir yıllık faaliyetleri slayt gösterisi eşliğinde sunuldu.

İki gün sürecek toplantıya, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, SERKA Kalkınma Kurulu Başkanı Tutak Belediye Başkanı Bülent Osman Osmanağaoğlu ile Kalkınma Kurulu üyeleri katıldı.

Muhabir: Hüseyin Demirci / Zehra Melek Çat

Yayıncı: Yücel Velioğlu
Kaynak: AA