İki Sendika Arasında Gerginlik

Öz Taşıma-İş Sendikası, TÜMTİS Sendikası’yla ilgili şiddet iddiasında bulundu.

Hak-İş'e bağlı Öz Taşıma-İş Sendikası'ndan yapılan açıklamada, DHL işyerlerinde başarılı bir örgütlenme ile 900 üye sayısına ulaşarak büyük gelişme gösteren Öz Taşıma-İş Sendikası’na TÜMTİS Sendikası’nın gösterdiği tepkinin şiddete dönüştüğü iddia edildi. 22 Mayıs 2013 tarihinde DHL Esenyurt-1 ve Esenyurt-2 işyerlerinde işçileri ziyarete giden Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay ve beraberindeki heyete ziyaret çıkışında TÜMTİS Genel Sekreteri Gürel Yılmaz’ın da öncülük ettiği ve işçi olup olmadıkları bilinmeyen bir grup tarafından saldırıda bulunulduğu öne sürüldü. Yine 24 Mayıs 2013 tarihinde beraberindeki heyetle Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki DHL işyerlerine ziyarette bulunan Genel Başkan Toruntay'ın aynı şekilde saldırıyla karşılaştığı ileri sürüldü. Ses düzeni olan bir arabayla işyerlerinin önüne gelen TÜMTİS grubunun önce mikrofondan küfürler sarf ettiği, ardından arabaları tekmeleme ve sert cisimler atma yoluyla zarar vererek heyeti tahrik ve fiziki saldırıda bulunduğu iddia edildi. TÜMTİS Sendikası yetkilileri ve yandaşları tarafından gerçekleştirilen saldırılarda darbın yanı sıra araçlarda büyük çaplı maddi hasar ve atılan taş ve sert cisimler nedeniyle hafif yaralanmalar oluştuğu bildirildi.

Öz Taşıma-İş heyetinin yaralanmalar nedeniyle doktor raporları aldıktan sonra İstanbul Esenyurt ve Gebze İlçe Emniyet Müdürlüklerine şikayette bulunduğu ifade edildi.

Saldırı nedeniyle bir açıklama yapan Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay, demokratik örgütlenme haklarını sonuna kadar kullanacaklarını belirterek, "TÜMTİS, 900 üyesiyle giderek büyüyen Öz Taşıma-İş Sendikamızın bu örgütlenme başarısını hazmedememiştir. DHL işyerinde çalışan üyemiz Mustafa Aydın tarafından işçiler adına takım sözleşmesi imzalanmış ve sendikamız işçinin yoğun talebi ile çoğunluğa ulaşmıştır. Öz Taşıma-İş’in başarılı örgütlenme çalışmaları karşısında, çok az sayıda üyeye sahip TÜMTİS işçiden itibar ve destek göremeyeceğini anlayınca şiddete başvurmuştur. DHL işyerlerinde örgütlenme çalışmalarımızı durduramayacaklardır. Şiddete başvuranlar her zaman kaybetmiştir ve kaybetmeye mahkumdur. TÜMTİS yöneticilerini bu yasadışı, çirkin ve saldırgan davranışlarından dolayı kınıyorum, kanun önünde hesap verecekler" ifadelerini kullandı

Kaynak: İHA