Chp Grup Başkanvekili Tarhan Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, "Reyhanlı'daydım. İnanın evlat kokusunu giderecek bir tazminat daha icat edilmedi" dedi.

Tarhan, partisinin il binasında düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Edirne ve ilçelerinde incelemelerde bulunacaklarını söyledi.

Bir gazetecinin, alkollü içeceklerle ilgili düzenlemeye yönelik sorusu üzerine Tarhan, "Arkadaşlarımla görüştüm, çok ağır bir tablo yaşanmış. Daha önce de oldu, benzer olaylar yaşandı. Milletvekilimiz Kamer Genç'e 4+4+4 sürecinde tekme, tokatlar... Bunun, zorba bir yönetim anlayışıyla alakalı olduğunu kabul etmeliyiz. Bunun, yasalarla ya da alkol yasasıyla doğrudan ilişkilendirilmesini doğru bulmuyorum" diye konuştu.

Bir başka soru üzerine Tarhan, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda 50'yi aşkın vatandaşın hayatını kaybettiğini ve bu durumun çok üzüntü verici olduğunu söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Reyhanlı'dan önce Amerika'yı ziyaret ettiğini dile getiren Tarhan, "Zannediyorum daha önce olanlar gibi 'Nasıl olsa tazminat öderiz, kan bedellerini öderiz' diye düşünüyorlar. Reyhanlı'daydım. İnanın evlat kokusunu giderecek bir tazminat daha icat edilmedi" ifadelerini kullandı.

-"Edirne'deki sokaklar özgür ve vatandaşlara ait"-

CHP Grup Başkanvekili Tarhan, daha sonra Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yi ziyaret etti.

Ziyarette Tarhan, sokakların özgür ve vatandaşlara ait olduğunu söyledi.

Sedefçi de kentin her açıdan özgür ve yaşanılabilir şartlara ulaşması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, "Edirne'de çok yoğun içki içme olayı vardır ama kimse kimseyle kavga etmez. Hırgür çıkartmaz ve rahatsız etmez. Herkes kendi ağzıyla içtiği için etrafına saygılıdır. Kimseyi de rahatsız eden bir toplum değiliz. O konuda da avantajlarımız var" şeklinde konuştu.

Ziyaretin ardından Sedefçi, Tarhan'a, Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne ziyareti sırasında kullandığı belediye binası içerisindeki odasını tanıttı.

Sedefçi, Tarhan'a günün anısına Kırkpınar'da güreşen pehlivan figürü hediye etti.

Muhabir: Cihan Demirci

Yayıncı: Sibel Kurtoğlu
Kaynak: AA