Büyükşehir Belediyesi Personel Eğitimine Önem Veriyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi vatandaşa sunulan hizmet kalitesini yükseltmek için personel eğitimine ağırlık veriyor.

Büyükşehir Belediyesi Personel Eğitimine Önem Veriyor
Hizmet sınırlarına aile içi iletişimden başlayan Büyükşehir Belediyesi, önce kendi personeline daha sonra da vatandaş ile ikili ilişkileri geliştirmek için eğitim programları düzenliyor. Bahriye Üçok Çalıştay Salonu’nda gerçekleşen ve 3 gün süren eğitimde; Çocuk Gelişim Uzmanı ve Aile Danışmanı Sibel Çuhadar ile İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanlığı’ndan İnsan Kaynakları ve Eğitim Uzmanı Mahir Çengel, aile ve çocuk konularında eğitimler verdi. Bu eğitimde aile içi iletişim yanı sıra personelin iletişim düzeyini de yükseltmeyi hedeflediklerini söyleyen İnsan Kaynakları ve Eğitim Uzmanı Mahir Çengel, “Günümüzde insanlar kendilerine sunulan hizmetin kalitesini, hizmetin sunuluş şeklini, zamanlamasını ve daha birçok unsuru rahatlıkla sorgulayabilmekte, bu konuda bilgi edinme hakkını kullanmaktadır. Gelişen teknoloji, bilgiye kolay erişim, zamanın her şeyin ötesinde en değerli unsur oluşu, hizmeti sunanların da bu değişime ayak uydurmasını kaçınılmaz kılmaktadır” diye konuştu.

Ailenin işleyişinde en önemli konulardan birinin aile bireyleri arasındaki iletişim olduğunu vurgulayan Çocuk Gelişim Uzmanı ve Aile Danışmanı Sibel Çuhadar ise, “Etkili bir iletişim, aile üyelerinin karşılıklı birbirlerinin düşüncelerini ve duygularını anlamalarını sağlar. İyi bir iletişimin gerçekleştiği aile ortamında çocuklar daha özerk ve bağımsız kişilik geliştirirler. Düşünme, düşünce ve duygularını açıklama özgürlüğü ve alışkanlığı kazanırlar” dedi.

Seminere ayrıca, ‘Aile nedir?’ ‘Aile içi tutumlar’, ‘Anne-baba tutumlarının çocuklara yansıması’, ‘Aile için sorunların tespit edilmesi’, ‘Sorunlarla baş etme yöntemleri’, ‘Çözüm aşamalarının uygulama’, ‘Çocukları anlama, aile içi sevgi dilleri’ gibi konularda eğitimler verildi.

Kaynak: İHA