Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kutlu Açıklaması

Bilecik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Kutlu, Bilecik'te unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarına sahip çıkarak, ürettikleri el dokumalarıyla markalaşacaklarını söyledi.

Kutlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 8-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara Congresium ATO Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen "81 İl Kadın El Emeği Sergisi" etkinliğinde Bilecik'i en iyi şekilde temsil ettiklerini anlattı.

Bilecik Halk Eğitim Merkezi olarak amaçlarının üretmiş oldukları el dokumalarını ve çeşitli eserleri tanıtmak olduğunu aktaran Kutlu, "Amacımız, ürettiğimiz eserleri tanıtmanın yanında Bilecik'te bu el sanatlarının değerli olduğunu, Bilecik'e özgü ürünlerin gün yüzüne çıkardığımızı herkese göstermektir. Bundan sonraki süreçte de Bilecik'te, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarına sahip çıkarak, ürettiğimiz el dokumalarıyla markalaşacağız" ifadelerini kullandı.

81 ilden gelerek, el emeklerini sergileyen kadınları bir araya getirmek ve ürettikleri ürünleri satışa sunmak amacıyla düzenlenen sergide, Bilecik standının da yoğun ilgi gördüğünü aktaran Kutlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz haftalarda Ankara'da düzenlenen 81 İl Kadın El Emeği Sergisi'nde Bilecik Halk Eğitim Merkezi olarak yıl boyunca eğitmenlerimiz ve kursiyerlerimizin el emeği, göz nuruyla hazırladığı eserlerimizi sergilemenin gururunu yaşadık. Oradaki eserlerin tamamında olduğu gibi, bizim eserlerimize de yoğun ilgi gösterildi. Tekstil Teknolojisi Öğretmeni Nagihan Güneş, El Sanatları Usta Öğreticisi Gülden Kervan ve kursiyerimiz Seçil İbiş'in sunumlarıyla, el dokuması ve ebru sanatından örneklerin sergilendiği standımızı, el sanatlarına ilgi duyanların yanı sıra, KİT Komisyonu Başkanı Bilecik Milletvekilimiz ve Dr. Fahrettin Poyraz da ziyaret etti. Bizleri yalnız bırakmayan ve destek olan herkese teşekkür ediyoruz."

"81 İl Kadın El Emeği Sergisi" nin açılışını, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin yapmıştı.

-Bilecik'te servis araçlarına denetim

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekiplerinin işbirliğinde, servis minibüsleri denetlendi.

Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesi önünde gerçekleştirilen denetimlerde, yönetmeliklere uygun taşıma yapılıp yapılmadığı kontrol edildi.

Emniyet Müdürlüğü ekipleri, araçları birçok yönden denetime tabi tuttuklarını belirterek, 15 araca idari yaptırım tutanağının düzenlediği bilgisini verdi.

Denetimlerin Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerince ortaklaşa olarak devam edeceği bildirildi.

Muhabir: Mesut Tankulu-Mehmet Candikmen

Yayıncı: Hüseyin Doğru
Kaynak: AA