Belediye Başkanı Ok Açıklaması

Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, "Türkiye'nin 4. büyük itfaiye eğitim sahasını yaptık" dedi.

Başkan Ok, Şehit Kemal Çağlar İtfaiye Eğitim Alanı'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, eğitim alanına 62 yıl önce bir yangına müdahale için yola çıkan İtfaiye eri Kemal Çağlar'ın adının verildiğini söyledi.

Alanın Savaştepe yolunun 10. kilometresinde bulunduğunu ifade eden Ok, "Bugün Balıkesir Belediyesi'nin Büyükşehir'e hazırlık çalışmalarından birini sizlerle birlikte açmanın onurunu yaşıyoruz. Daha düne kadar Balıkesir itfaiye personeli, İzmir, Kocaeli gibi illerde eğitim almaya gidiyordu. Şimdi açılışını yapacağımız bu itfaiye eğitim sahasına komşu illerden, kurumlardan eğitim almak için müracaatlar başladı.

Türkiye'nin 4. büyük itfaiye eğitim sahasını yaptık Şimdiden Büyükşehir'in alt yapı çalışmalarını yapmaktan onur duyuyoruz. Biz burada itfaiyecilerimizi ne kadar iyi eğitirsek, onlar doğal afetlerde bizim için o kadar yarar sağlayacaklar" diye konuştu.

Konuşmanın ardından Şehit Kemal Çağların Oğlu İsmet Çağlar'a Ok plaket takdiminde bulunuldu.

Plaketi alan Çağlar da "Buraya babamın adının verilmesi beni çok gururlandırdı. Hepinize çok teşekkür ederim. Bu plaketi ailem adına alıyorum" ifadelerini kullandı.

Açılışın ardından itfaiye personeli sahada, ipe tırmanma, deprem tatbikatı, su altı arama kurtarma, araç yangınına müdahale, yakıt istasyonu yangınına müdahale, iş yeri yangınına müdahale ve yüksekten aşağıya halatla inme operasyonları gösterdi.

Muhabir: Seyhan Kırıcı / Burak Akay

Yayıncı: Doğan Sarıtaş
Kaynak: AA