Ani İle Görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kardeşlik bağlarının güçlendirilmesinin önemine işaret ederek, "Herkes mezhepçilik yapabilir ama alimler asla mezhepçilik yapamaz. Bize düşen İslam'ın ana yolunda, Kur'an ve sünnet yolunda ısrar edip buluşmaktır" ifadelerini kullandı.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Görmez, Irak Alimler Konseyi Başkanı Şeyh Mahmud Abdülaziz el-Ani ve beraberindeki heyetle makamında bir araya geldi.

Görmez, Irak'ta son yıllarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdiklerini belirterek, bu ülkede yaşanan mezhep çatışmalarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Irak'ın zorlu bir imtihandan geçtiğini, mezhepçilik yüzünden yaşananların hepsinden daha zor bir imtihan olduğunu kaydeden Görmez, "Bu imtihanı aşmak için her zamankinden daha çok işbirliği gerekmektedir" dedi.

Bu konuda İslam alimlerine büyük görev düştüğünü bildiren Görmez, şöyle devam etti:

"Herkes mezhepçilik yapabilir ama alimler asla mezhepçilik yapamaz. Bize düşen İslam'ın ana yolunda, Kur'an ve sünnet yolunda ısrar edip buluşmaktır. Kardeşlik hukukumuzu korumak ve geliştirmektir. Bir an evvel yaralarımızı sarmak, beldelerimizi tekrar selam ve barış yurduna dönüştürmektir."

Görmez, Suriye'de yaşananlardan duyduğu üzüntüyü de ifade ederek, her hafta Halep'e yardımlar gönderdiklerini, buradaki acının dinmesi için daha fazla gayret gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Irak Alimler Konseyi Başkanı Şeyh Mahmud Abdülaziz el-Ani de Irak'taki durum ile Alimler Meclisi hakkında bilgi verdi.

Muhabir: Selma Bıyıklı Adabaş

Yayıncı: Tolga Özgenç
Kaynak: AA