Zübeyde Hanım’da Okulöncesi Şenliği

Ardahan Zübeyde Hanım Anaokulu 2012-2013 yılı anaokulu sınıflarının düzenlemiş olduğu okul öncesi şenliği kapsamında yılsonu gösterisi düzenlendi.

Zübeyde Hanım’da Okulöncesi Şenliği
Anaokulu öğrencileri hazırladıkları yıl sonu gösterilerini Kent Parkında gerçekleştirdiler. Renkli görüntülerin oluştuğu gösteriler yoğun ilgi gördü.

Programa Ardahan valisinin eşi Nilgün Azizoğlu, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Faruk köksoy’un eşi Cevriye Köksoy, Okul müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve vatandaşlar katıldı.

Minik öğrencilerin gösterileri ilgiyle izlenirken, Çocukların yapmış olduğu birbirinden güzel gösteriler, izleyenler tarafından bol bol alkış aldı.

Zübeyde Hanım Ana Okulu Müdürü Birsen Bulga, yaptığı konuşmada; Çocukların yapmış oldukları bu çalışmalarla, kendilerinin birer yetişkin adayı olduklarını, biz yetişkinlere gösterdiklerini ifade ederek, Okul Öncesi Eğitimin önemini vurguladı.

Bulga, "Okul öncesi eğitim çocukların zihinsel, bedensel, duygusal gelişimine, iyi alışkanlıklar kazanmasına, onların ilköğretime hazırlanmasına, topluma uyum sağlamasına, Türkçeyi doğru ve güzel konuşmasına yardımcı olur. İnsan gelişiminin en hızlı ve en duyarlı dönemini oluşturur. Tabi bu dönemde çocuğun gelişiminde en önemli rol anne babaya yani bizlere düşmektedir. Bu nedenle öncelikle anne babanın bilinçlenmesi gerekmektedir." diye konuştu.

Kaynak: İHA