Yatağan Belediyesi Büyükşehir Yatırımlarına Başladı

Bozüyük Beldesi Kavak Alanı Mevkii’nde yaptığı çalışmalarla 180 dönüm alanın sulama suyu sorununu çözen Yatağan Belediyesi “Belediye büyükşehir yatırımlarına şimdiden başladı” dedirtti.

Yatağan Belediyesi Büyükşehir Yatırımlarına Başladı
Yatağan Belediyesi, Bozüyük Belediyesi ile gerçekleştirdiği ortak çalışma sonucu Bozüyük Beldesi ve çevre köyler ile Yatağan ovasının bir kısmının sulama suyu sorununda mutlu sona ulaştı.

Toplam 180 dönüm alanın sulanmasını sağlayacak proje sonrası bilgi aldığımız Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık; “Bozüyük ve Yatağan ovaları arasında yıllardan beri devam eden su sorunu tartışmalarına köklü çözüm getirdik ve tarımla uğraşan vatandaşlarımızın önünü açtık. Bu konuda desteklerini esirgemeyen ve anlayış gösteren Bozüyük Belediye Başkanımız Yaşar Gencel’e teşekkür ediyoruz” şeklinde konuşurken, Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel; “Yatağan Belediyesi’nin katkıları ile 180 dönüm tarım arazisinin sulanmasını sağlayan su hattı üzerinde gereken çalışmalar yapıldı. Daha önce bu bölgede yaşadığımız sorunlar nedeniyle arazilerini sulamakta zorlanan çiftçilerimiz artık rahat bir nefes alacak. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Ayrıca Bozüyük Sulama Kooperatifi Başkanı Vahdet Beçin ise söz konusu çalışmaların önemine vurgu yaparak; “İki belediye başkanımızın maddi ve manevi katkılarıyla yıllardır devam eden Bozüyük ve Yatağan ovaları sulama suyu sorunu büyük ölçüde çözüldü. Bu konuda emeği geçen Yatağan ve Bozüyük belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Edinilen bilgilere göre; söz konusu 180 dönüm arazinin sulanmasında daha önce de aynı hattın kullanıldığı ancak, kanal ve benzeri yapıların eksikliği nedeniyle kaynaktan tam kapasitede verim alınamadığı öğrenildi.
Kaynak: İHA