Velilerden İmam Hatip Tepkisi

Eskişehir’de çocuklarının devam ettiği okulun imam hatip ortaokuluna çevrilmesine tepki gösteren veliler eylem yaptı.

Velilerden İmam Hatip Tepkisi
Gökmeydan Mahallesi’nde bulunan Şehit Ali Gaffar Okan Ortaokulu’nun 2013-2014 eğitim öğretim yılı itibariyle imam hatip ortaokuluna çevrilecek olmasına tepki gösteren yaklaşık 20 veli, öğrencilerle birlikte okul önünde eylem yaptı. Okul Aile Birliği üyesi veliler, okulun normal öğrenim kapsamında kalması için imza kampanyası başlattı.

Yaklaşık 500 kişinin imza kampanyasına destek verdiğini ifade eden Okul Aile Birliği Üyesi Emine Kırmızıgül, imzaların Milli Eğitim Müdürüne verileceğini söyledi.

Kırmızıgül, imam hatip ortaokullarına karşı olmadıklarını dile getirerek şöyle konuştu:
“Şehit Ali Gaffar Okan Ortaokulu'nun velileri olarak, okulumuzun imam hatip ortaokulu olacağını öğrenmemiz bizi üzüntüye boğdu. Bizler imam hatip ortaokullarına karşı değiliz ancak okulumuzun imam hatip ortaokulu olması durumunda normal okullarda okuyan öğrencilerimize mahallemizde alternatif başka bir okul bulunmamaktadır. Bölgemizde çocuklarımızın gidebileceği en yakın Sami Sipahi ve Murat Atılgan Ortaokulları var. Bu okulların öğrenci kapasiteleri de belli. Bu okulda eğitim gören öğrencilerimiz ortada kalacak. Okulumuzun hemen yanında iki imam hatip okulu varken çocuklarımızın oturmuş düzenini bozarak aynı bölgeye üçüncü bir imam hatip okulunun açılması bize doğru gelmiyor. İki yıldır yaşadığımız dönüşüm, çocuklarımızı ve bizi her yönden yeterince yıprattı. Bizler çocuklarımızın bu yılki değişimlerden, eğitimlerinin aksamaması için maddi ve manevi desteği verirken, okulumuzun elimizden alınması problemi ile karşı karşıya kaldık. Bu durum bizleri çok üzdü. Bizle okulumuzu geri istiyoruz. Unutulmamalıdır ki en iyi okul yürüyerek gidilen okuldur.”
Ellerindeki dövizlerle sloganlar atan veliler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: İHA