TBMM Kit Komisyonu'nda Kavga

TBMM KİT Komisyonu'nda, PTT'nin 2011 yılı hesaplarının denetimi sırasında tartışma çıktı.

Birbirlerinin üzerine yürüyen AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'yu diğer milletvekilleri ayırdı.

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz'ın başkanlığında toplanan komisyonda, PTT'nin 2011 yılı hesapları gürüşüldü. KİT Komisyonu toplantısında söz alan CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, denetim için kurumlardan istedikleri belgelerin kendilerine ulaştırılmadığını belirterek, Komisyon Başkanı Poyraz'ın görevini ihmal ettiğini söyledi.

Erdoğdu'nun bu sözlerine AK Parti'li milletvekilleri tepki gösterdi. Bunun üzerine Erdoğdu, "Muhalefet görevimizi yapmak adına can vermeye hazırız" dedi.

Tartışmanın büyümesi üzerine AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ile Erdoğdu birbirlerinin üzerine yürüdü. İki milletvekilini, araya giren diğer üyeler sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada Komisyon Başkanı Poyraz, oturuma 10 dakika ara verdi. Arada da tartışmalar devam etti. Yeniden toplanan komisyonda, CHP'li Erdoğdu, AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören'le tartıştı. CHP'liler toplantı salonundan ayrıldı.

Komisyonu terk eden CHP'li vekiller TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

KİT Komisyonu'nun bugüne kadar çok önemli yolsuzluk iddialarını tespit ettiğini iddia eden Erdoğdu, yasal ve anayasal görevlerini yapmak için kararlı olduklarını söyledi.

Erdoğdu, "Biz sonuna kadar bedel ödemeye hazırız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz, bir adım geri atmayacağız '"diye konuştu.

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi ise yaşanan tartışmaya ilişkin bilgi verdi. Develi, "Denetim yetkimiz engellendi" dedi

Kaynak: İHA