Tacikistan Büyükelçisi Şaripov, DTO'yu Ziyaret Etti

Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Farruh Şaripov, Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer'i ziyaret etti.

Özer'in, makamında gerçekleşen ziyarette, Denizli İşadamları Derneği Başkanı Erdem Aydın, Denizli Ticaret Odası yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Şaripov'u ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Necdet Özer, Tacikistan ile ilişkilerin geliştirilmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Denizli'nin tekstil başta olmak üzere mermer, kablo, metal, cam sanayi gibi sektörlerin önemli üretimler gerçekleştirdiğini, son yıllarda jeotermal, gıda, tarım ve turizm sektörlerinin de ön plana çıkmaya başladığını ifade eden Özer, 174 ülkeyle ticaret yaptıklarını da anlattı.

Tacikistan ile ekonomik ilişkileri geliştirmek istedikleri, fakat Tacikistan'daki bürokratik sorunlarla karşılaşıldığını kaydeden Özer, "Ticaretin arttırılması için öncelikle ithalat konusunda kolaylaştırıcı işlemler bekliyoruz. Bunun kolaylaştırılması halinde Denizlili işletmelerimiz, özellikle pamuk ipliği alımlarını Tacikistan'dan yapacaklardır" dedi.

Tacikistan Büyükelçisi Şaripov ise DTO başkanı Özer'e, ticari ilişkilerin geliştirilmesini hedeflediklerini belirterek, "Denizli'de üretilen birçok ürün, ülkemize hitap eder durumdadır. Hem ihracat hem de ithalat gerçekleştirerek ticari ilişkilerimizi arttırabiliriz. Bu her iki ülkenin de menfaatine olacaktır" diye konuştu.

Muhabir: İbrahim Süzer

Yayıncı: Serdar Yılmaz
Kaynak: AA