Sosyal Güvenliği Eğlenerek Öğrendiler

Geçen hafta içinde kutlanan Sosyal Güvenlik Haftası kutlamalarının Reyhanlı olaylarına denk gelmesi nedeniyle ertelenen eğlenceler Muğla SGK bahçesinde minikler tarafından doyasıya kutlandı.

Sosyal Güvenliği Eğlenerek Öğrendiler
Sosyal Güvenlik Kurumu bahçesine kurum tarafından şişme oyun parkı kurulurken, çocuklar için sihirbaz ve palyaço gösterisinin yanında çocuklara pamuk şeker dağıtıldı. Muğla merkezdeki İlkokullardan gelen minik öğrenciler gün boyunca neşeli dakikalar geçirdi. Şişme oyun parkında değişik oyunlar oynayan çocuklar, sihirbaz ile eğlendi, palyaçolar ile neşeli dakikalar geçirdiler.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Ayhan Dorum, SGK haftasında Reyhanlı’daki terörist saldırı nedeniyle çocuklar için düzenlenen eğlenceyi ertelediklerini belirtti.

Dorum, “Reyhanlı’da yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Çocuklarımızı Sosyal Güvenliği aşılamak amacıyla düzenlediğimiz etkinliği gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Amacımız gelecek nesilleri bu kurumun neler yapıp yapmadığını şimdiden öğretmek. Bunun yanında öğretirken de eğlendirmek istedik. Değişik etkinliklerin yanında kurumumuz tarafından 10 bin adet bastırılan ‘Sosyal Güvenlik Eğitim Serisi’ kitapçığını da çocuklarımıza dağıttık” dedi.

Kaynak: İHA