Öğrenciler, Ekmek İsrafına Dikkat Çekmek İçin Yürüdü

Türkiye genelinde ekmek israfını önlemek adına yapılan kampanyalar çerçevesinde, Elbistanlı öğrenciler de ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla yürüdüler.

Öğrenciler, Ekmek İsrafına Dikkat Çekmek İçin Yürüdü
Battalgazi İlköğretim Okulu tarafından organize edilen etkinlikte, öğrenciler ekmek israfına dikkat çekmek amacıyla ellerinde taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla vatandaşları uyardılar.

Elbistan Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, ekmek israfının önüne geçmek adına birçok çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Çocuklarımızın da söylediği gibi, dünyada 7 milyar insan yaşıyor. Bu insanların 1,5 milyarı beslenme sorunu yaşıyor. İnsanlar tarafından milyonlarca ekmek israf ediliyor. Bu israf hem ülkemizde hem dünyada önlendiğinde açlık sorunu bir nebzede olsa önlenecek. İsrafı önlemek yeni okullar demek, yeni iş imkanları demek, daha müreffeh bir hayat demek” dedi.

Ekmek israfını önlemenin, her vatandaşın en önemli görevlerinden biri olduğunu dile getiren Çelik, “Bu israfı önlemek amacıyla sayın Başbakanımızın başlattığı bu kampanyayı, ilçe Kaymakamımızın emir ve direktifleriyle milli eğitim müdürlüğü olarak üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Projeler kapsamında öğrencilerimizi bilgilendirdik. Biz eğitimciler olarak bu anlamda elimizden gelen tüm gayreti göstermenin haklı gururunu yaşıyoruz. Bu çalışmalarımızın dışında Battalgazi İlköğretim Okulumuz, Elbistan Beleyesi ile birlikte, kamuoyunu aydınlatma ve gündeme getirme adına örnek bir çalışma yaptı. Ben öncelikle öğrencilerimizi, okul müdürümüzü ve öğretmenlerimizi kutluyorum” ifadelerine yer verdi.

‘Ekmek israfına hayır’ sloganı ile okul binasından şehir merkezine kadar yürüyen öğrenciler ise, ülkemizde her gün 7 milyon ekmeğin israf edildiğini belirterek, vatandaşları daha hassas olmaya davet ettiler.

Battalgazi İlköğretim Okulu Müdürü Uğur Naci Cehiz ise, yapılan çalışmanın çok önemli olduğuna dikkat çekerek, ekmek israfının mutlaka önlenmesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilerinin bu konuda çok istekli olduklarını belirten Cehiz, kampanyaya destek veren herkese teşekkür etti.

Okul müdürü Uğur Naci Cehiz, öğretmenler Hulusi Köse, Yakup Geçeci, Emine Özer, Merve Sofu ve Ali Kilis’in, ekmek israfını önlemek amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA