Mersin Valisi Güzeloğlu Açıklaması

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, İçel'in Akdeniz Oyunları'ndan sonra, ulusal ve uluslararası yarışmalar için sporcu yetiştiren bir kent olacağını söyledi.

Güzeloğlu, Valilik Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen İl Kültür ve Koordinasyon Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, oyunlar kapsamında İçel'e yapılan spor tesislerin spor turizmini geliştireceğini ifade etti.

Oyunların kente yaklaşık 600 milyon liraya mal olan çok sayıda tesis kazandırdığını belirten Güzeloğlu, "Dünyanın en yeni spor tesislerini ilimize iki yıldan az bir sürede kazandıran Akdeniz Oyunları, son yılların en önemli turizm alanlarından biri olan spor turizmini İçel'e taşıyacak. İçel Akdeniz Oyunları'ndan sonra, ulusal ve uluslararası yarışmalar için sporcu yetiştiren bir kent olacak" dedi.

İçel'in spor, doğa, inanç ve kültür turizminin yanı sıra, önümüzdeki dönem kongre ve sağlık turizmiyle de öne çıkacağını dile getiren Güzeloğlu, "İleri ki günlerde temeli atılacak olan Çukurova Havalimanı'nın da hayata geçmesiyle, İçel'in kaderi değişecek ve İçel, önüne geçilemeyen bir kent haline gelecektir" diye konuştu.

Güzeloğlu'nun konuşmasının ardından katılımcılara İçel'in turizmine ilişkin sunum yapıldı.

Muhabir: Basir Gülüm / Mustafa Çiftçi

Yayıncı: Aykut Ünlüpınar
Kaynak: AA