Memleket Özlemini Yaptığı Resimlerle Gideriyor

Antalya'da, Adalet Bakanlığı kadrosunda çalışan 47 yaşındaki amatör ressam Ahmet Korkmaz, 27 yıldır ayrı kaldığı memleketi Tefenni'ye olan duyduğu özlemini, yaptığı resimlerle gidermeye çalışıyor.

Antalya'da resim atölyelerinde temel resim dersleri alan Korkmaz, Antalya Güzel Sanatlar Derneğinde yönetim kurulu üyeliği de yapıyor.

Bugüne kadar 6 kişisel sergi açan Korkmaz, 7'nci sergisini Tefenni ilçesinde açarak, yaptığı resimleri vatandaşların beğenisinde sundu.

Çocukluğunda oynadığı sokakları resmettiğini ifade eden Korkmaz, "Her ne kadar bedenim Tefenni dışında olsa da ruhumu burada bıraktım. Buraları resmetmek insana büyük haz veriyor. Memleketim Tefenni, bana çok güzel örnekler sunuyor" dedi.

Tefenni'nin karakteristik özelliği olan yöresel evleri çizerken özlemimi giderdiğini anlatan Korkmaz, "Bu açtığım 7'nci sergi, diğer 6'sından daha üstün. Çünkü Tefenni resimlerini bu sergide Tefennililerle paylaşıyorum. Umarım hemşehrilerim yaptığım resimleri beğenir" diye konuştu.

Tefenni Belediye Başkanı Bayram Kavak da gurbette bulunan Korkmaz'ın, Tefenni ve köylerine olan özlemini yaptığı resimlerle gidermeye çalıştığını söyledi.

Muhabir: Murat Çoban

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Kaynak: AA