Malazgirt Hem’den Yılsonu Sergisi

Muş’un Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen kurslarda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı el emeği göz nuru eserler, açılan sergiyle ilçe halkının beğenisine sunuldu.

Malazgirt Hem’den Yılsonu Sergisi
Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde düzenlenen serginin açılışına Kaymakam Muhammed Gürbüz, Belediye Başkanı Nuri Balcı, Muş İl Milli Eğitim Şube müdürleri Fadıl Tunç ve Feyzi Altun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Burhan Kurt, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Güven, kurum müdürleri, kursiyeriler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürü Harun Güven, kurslar hakkında bilgi verdi. Güven, “halk eğitim merkezleri, gönüllülüğe bağlı olarak her yaştaki insanların ilgi, yetenek ve beklentileri doğrultusunda mesleki ve teknik, sosyal ve kültürel amaçlı kurslar düzenlenmektedir. Hayat boyu öğrenme de eğitim merkezi olan halk eğitim merkezleri beşikten mezara kadar eğitim ilkesiyle tüm bireylere, toplumun içindeki tüm insanlara hizmet vermeyi kendisine amaç edinmiş eğitim kurumlardır. Malazgirt Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak 2012-2013 eğitim öğretim yılında 43 farklı branşta 239 kurs açılmış olup, bu kurslarımıza 2 bin 506'sı kadın, bin 454' ü erkek olmak üzere toplam 3 bin 960 kursiyerimiz katılmıştır. Ayrıca yılın değişik zamanlarda binamızda düzenlenen konferans, seminer, panel ve toplantı gibi faaliyetlere katılanlar da değerlendirilirse genel toplamda 5 bine yakın kişi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün faaliyetlerinden faydalanmıştır. Bu sayı ilçe nüfusumuzun yaklaşık 4'de 1 'ine tekabül etmektedir” dedi.

Bu yıl içerisinde özellikle okuma yazma kurslarına ağırlık verildiğini belirten Güven, “İlçe genelinde ayrıntılı bir alan taraması yapılmış ve bu çalışmalar sonucunda, 1016 vatandaşımız okuma yazma kurslarına veya seviye belirleme sınavlarına alınmış ve şu ana kadar biten kurslarda 654 vatandaşımız okuma yazma sertifikası almaya hak kazanmıştır. Yıl içerisinde yaptığımız çalışmalarda bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ve bizleri her zaman destekleyen, cesaretlendiren Kaymakamımız Muhammed Gürbüz başta olmak üzere çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Folklor ekibinin gösterisi, müzik dinletisi ve başarılı kursiyerlere ödüllerinin verilmesinin ardından, kursa katılan bayanların yıl boyunca yaptığı el işi biçki, dikiş, nakış gibi ürünlerin yer aldığı sergiyi gezen Kaymakam Muhammed Gürbüz ve beraberindekiler, kursa katılan bayanları çalışmalarından dolayı kutladı.
Kaynak: İHA