Kozcağız’da Şebeke Suyu Analizi Temiz Çıktı

Bartın’ın Kozcağız Beldesinde, Halk Sağlığı yetkilileri tarafından şebeke suyundan alınan içme suyu numunelerin temiz olduğu açıklandı.

Kozcağız’da Şebeke Suyu Analizi Temiz Çıktı
Konuyla ilgili açıklamada bulunan Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, yapılan inceleme ve araştırma sonrasında içme sularının temiz ve içilebilir olduğunu ayrıca yaz ayı başladığından dolayı zararlı maddelerin üremesinden dolayı bu analizleri yaptırdıklarını ifade etti.

Karaman, "İçme ve kullanma sularının sağlıklı bir şekilde halkımıza sunulması için Belediyemiz gerekli çalışmaları sürdürmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan analiz ve tahlillere göre sularımız insani tüketim amaçlı sular hakkında yönetmelik hükümlerine uygun olduğu yani halkımızın tabiriyle sularımızın temiz olduğu görülmüştür. Halkımıza daha kaliteli ve sağlıklı hizmet etmek için çalışmalarımız devam edecektir. Halkımız çekinmeden sağlıklı bir şekilde sularımızı tüketebilir" dedi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Tarafından Kozcağız Belediyesi’ne gönderilen yazıda, “ Müdürlüğümüzce belediyeniz içme suyu şebekesinden 14/05/2013 tarihinde alınan su numunelerinin yapılan analiz sonucunda bakteriyolojik yönden herhangi bir kirlilik faktörüne rastlanmamıştır” denildi.
Kaynak: İHA