Kocaoğlu ve Baydemir Halay Çekti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir birlikte halay çekti.

Kocaoğlu başkanlığında Diyarbakır'a gelen 190 kişilik heyet, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince Erdebil Köşkü'nde verilen yemekte ağırlandı.

Kocaoğlu, yemekte yaptığı konuşmada, bugün yaşadıkları sürecin ülkenin barışına, kardeşliğine, dostluğuna, İzmirli ve Diyarbakırlı hemşehrilerin birbirlerini tanımasına, dostluklarının pekişmesine katkıda bulunmasını umduğunu söyledi.

Attıkları adımın devam etmesini istediğini kaydeden Kocaoğlu, doğudan batıya, kuzeyden güneye diğer illerin de bu etkinliklere katılmasını diledi.

Hep birlikte ülkenin huzuru, barış, kardeşlik, dostluk için köprü attıklarını ifade eden Kocaoğlu, "Ev sahipliği nedeniyle Baydemir ve Diyarbakırlılara teşekkür ediyorum. Çok güzel ve farklı bir gün yaşadık. Ülkemize barış, kardeşlik ve dostluk gelsin" diye konuştu.

Baydemir ise İzmirlilerin sadece Diyarbakır'ın sokaklarına, burçlarına değil, Diyarbakırlıların yüreğinde iz bıraktığını, kendilerinin de İzmirlilerin yüreklerinde iz bırakmayı umduğunu belirtti.

Yüreklerinin bundan sonra daha da ortak çarpacağını aktaran Baydemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Diyarbakır ile İzmir arasındaki köprü, On Gözlü Köprü'den daha sağlamdır. En değerli köprülerden bir tanesidir. Çünkü bu köprünün adı barış, kardeşlik, eşitlik, birlikte yaşam köprüsüdür. Emin olun ki İzmir en çok ve en iyi Diyarbakır'ı anlar. Diyarbakır da en iyi İzmir'i anlar. İşte birbirini anlayanlar bugün buluştular, kucaklaştılar. Bu coğrafyada yaşayan Kürt'ün, Türk'ün, Arap'ın ve diğer bütün etnik kimliklerin de yaşamı ortak gayretimizle şiir tadında olacak. İnşallah ona yakınız."

Türkçe ve Kürtçe türkülerin söylendiği yemekte, Kocaoğlu ve Baydemir birlikte halay çekti.

Yemeğe, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve davetliler katıldı.

Muhabir: Nurten Aslan

Yayıncı: İbrahim Uyar
Kaynak: AA