Kocaeli Sanayi Odası'nın Yaptırdığı Okul Törenle Açıldı

Kocaeli Sanayi Odası'na üye firmaların katkılarıyla, Kocaeli Valiliği tarafından yürütülen Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında yaptırılan Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu, törenle açıldı.

Kocaeli Sanayi Odası'nın Yaptırdığı Okul Törenle Açıldı
Okulun konferans salonunda düzenlenen açılış törenine; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve davetliler katıldı.

Açılış konuşması yapan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, odaya üye firmaların katkılarıyla okulun yapımını başarıyla bitirdiklerini belirterek, "4 milyon civarında parayla bu okulu tamamladık. İl Özel İdaresi böyle bir okulun maliyetinin 5 milyon 600 bin TL olduğunu söyledi.

Yani emanet parayı da iyi kullanmış olduk" dedi.

Başkan Zeytinoğlu ayrıca, para, malzeme desteği veren kurum, kuruluş ve şahıslara sahneden tek tek teşekkür etti. Zeytinoğlu'nun ardından konuşan Vali Topaca ve Başkan Karaosmanoğlu ise, sanayicilere her yıl bir ilçeye toplanarak okul yaptırmaları çağrısında bulundu.

Son olarak konuşan Bakan Ergün ise, sosyal sorumluluk ve hayırseverliğin altını çizdiği konuşmasında, sanayicilerin toplandıkları takdirde ayda 5 bin TL biriktirerek 2 yılda güzel bir okul yaptırabileceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte kurdele keserek, okulun açılışını gerçekleştirdi. Bakan Ergün daha sonra, okulu gezerek öğrencilerle sohbet edip, ünlü yazarların kitaplarını hediye etti.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanlığı tarafından yaptırılan Kocaeli Sanayi Odası Dumlupınar Ortaokulu, 34 derslikten ve konferans salonundan oluşuyor. Yapımı iki yılda tamamlanan okul için, hayırseverler tarafından 4 milyon TL bağış yapıldı.
Kaynak: İHA