KCK'ya İlişkin Davaya Devam Edildi

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya ilişkin 98'i tutuklu 175 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklardan 33'ü hazır bulundu. diğer tutuklu sanıklar ise mazeret bildirerek duruşmaya katılmadı.

Duruşmada, tutuklu sanıklardan Bayram Altun ile ilgili okunan delil ikamesi sona erdi. Mahkeme başkanı, hazırlanan iddianamede, Altun'un "KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok ile telefonda sık sık görüşerek, KCK/TM yapılanmasının faaliyetleri hakkında talimatlar aldığı" yönünde değerlendirmeler olduğunu söyledi.

Sanık Altun, tercümanı aracılığıyla yaptığı savunmasında, Sabri Ok ile yapılan telefon görüşlerinin hepsinin seçim dönemi dolayısıyla çalışmalar hakkında yapıldığını öne sürerek, üzerine isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini belirtti.

Sanık avukatlarının tahliyeye ilişkin taleplerinin ardından mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

-İstenen cezalar-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan 7 bin 578 sayfalık iddianamede, bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak ve Kemal Aktaş ile Yüksek Seçim Kurulu tarafından milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin de arasında bulunduğu 98'i tutuklu 175 sanık hakkında, "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak", "Terör örgütü üyesi ve yöneticisi olmak" ve "Terör örgütüne yardım ve yataklık etmek" suçlarından 15 yıldan, ağırlaştırılmış müebbete kadar değişen hapis cezaları isteniyor.

Kaynak: AA